Fudbalski rat naprednjaka u Vranju: Ko "buši" novi Dinamo, a ko "pere državne pare" i kakva je u tome uloga sina Bratislava Gašića? 1Foto: Vojkan Ristić

Priča o novom stadionu je za sada u drugom planu jer je nadmašuje aktuelna „utakmica“ ili pravi mali sportski rat koji vodi rukovodstvo novoforimiranog kluba Dinamo JUG i nekadašnji predsednik i trener ugašenog superligaša iz Vranja Dragan Antić Recko. Akteri priče su članovi vladajuće SNS u Vranju.

U aktuelnoj situaciji kada nekadašnji Superligaš FK Dinamo ne postoji, a novoformirani Dinamo Jug igra u Zoni JUG, četvrtom rangu FSS. U Vranju su u toku završne pripreme za početak radova na izgradnji novog stadiona.

Uvid u ovaj projekat, koji je imao novinar Danasa, govori da je reč o sportskom objektu koji će imati kapacitet od 8.302 sedišta na ukupnoj površini od blizu 28.000 kvadratnih metara. Objekat će biti građen na lokaciji sadašnjeg stadiona kod kompanije Jumko i spada u četvrtu kategoriju stadionske infrastrukture po pravilima UEFA. Za izgradnju će biti uloženo više od 18 miliona evra, a ovaj stadion je deo državnog projekta koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić.

Ipak, priča o novom stadionu je za sada u drugom planu jer je nadmašuje sportski rat koji vodi rukovodstvo novoforimiranog kluba Dinamo JUG i nekadašnji predsednik i trener ugašenog superligaša iz Vranja Dragan Antić Recko. Obe zaraćene strane pripadaju vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci u Vranju. Novi klub je formiran pod patronatom gradske uprave, dok je Antić kao bliski prijatelj Aleksandra Vučića ostao bar na trenutak usamljen jer trenutno fudbalske stvari posmatra sa strane.

Dejan Ivanović, čelnik Dinama JUG je na konferenciji za štampu optužio Antića da „dirigovano vrši opstrukciju ovog kluba“, želeći da spreči da klub ostvari svoje ambicije da se već u narednoj sezoni dokopa Srpske lige.

Fudbalski rat naprednjaka u Vranju: Ko "buši" novi Dinamo, a ko "pere državne pare" i kakva je u tome uloga sina Bratislava Gašića? 2
Dejan Ivanović: Opstrukcija od strane Antića.
Foto:V.News

„Vrhunac Reckove kampanje protiv našeg kluba dogodio se prethodnog vikenda, kada je došlo do fizičkog napada na naše fudbalere, po završetku utakmice sa ekipom Jedinstva iz Bošnjaca u okolini Leskovca. Nisu napadnuti samo fudbaleri, već i navijači koji su pošli iz Vranja da pruže podršku svom klubu na gostovanju. Napadnuti smo potpuno neočekivano i bez ikakvog razloga, posle meča koji je odigran po svim pravilima fer-pleja. Imam pouzdanu informaciju da je napadom na naše igrače i navijače u Bošnjacu direktno dirigovao Dragan Antić Recko, dajući telefonom instrukcije iz jednog leskovačkog restorana kako da nas domaćini što više povrede, šta da nam urade. Da li zbog takvog njegovog odnosa prema klubu neko od naše dece, koji su tu gde jesu samo zbog fudbala i samo jer žele da se bave sportom koji vole, treba da ostane invalid“, rekao je Ivanović.

On je optužio Dragana Antića za „opstrukciju rada novoformiranog kluba kroz pretnje igračima da ne nastupaju za Dinamo Jug, za ne podnošenje finasijskog izveštaja o radu kluba koji je pod njegovim rukovodstvom ugašen …“

Navodeći da za sve što govori ima dokaze Ivanović je na kraju rekao da je „iza nekadašnjeg Dinama ostao dug između 200 i 300 hiljada evra“.

Dragan Antić Recko, bivši predsednik i trener FK Dinamo Vranje, odgovarajući na iznete optužbe na njegov račun za portal Vranje News rekao je „da ne prati dešavanja u vezi sa novoformiranim gradskim klubom, kao i da ne priznaje taj sportski kolektiv.

Fudbalski rat naprednjaka u Vranju: Ko "buši" novi Dinamo, a ko "pere državne pare" i kakva je u tome uloga sina Bratislava Gašića? 3
Predsednik FK Dinamo Dragan Antić Recko/Foto: FK Dinamo

„Ne interesujem se za taj seljački državni projekat koji su lokalni naprednjaci, uz blagoslov Darka Glišića, napravili u Vranju. To je mašina za pranje novca i pljačkanje našeg grada i ove sirotinje. Oni ne daju ni dinara svojih para za klub, već imaju nameru samo da otimaju“, naveo je Antić.

O razlozima zbog kojih je Dinamo istupio iz takmičenja u Pčinjskoj okružnoj ligi Antić je optužio rukovodstvo lige ali i aktuelnog predsednika Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije Vlada Gašića, sina ministra srpske policije.

„Nameštali su nam svoje sudije uz pomoć čuvenog bivšeg sudije Danila Mihajlovića, da nas „masakriraju“ gde god da igramo.A, njima je sudila ista sudijska trojka petnaest utakmica zaredom i opet ti veliki fudbalski i sportski radnici nisu uspeli da budu prvi u „beton ligi“, pa su prevarom, uz podršku Vladana Gašića, isto velikog sportskog radnika, usli u Zonu Jug. I tu su nastavili, kao i u opštinskoj ligi, silom, uz pomoć sudija, da po svaku cenu osvajaju bodove. Svi klubovi moraju da im se sklanjaju, a čak imaju sudije iz Kruševca koji dolaze da im sude da bi mogli da pobede“, rekao je Antić.

On je na kraju rekao da će oni koji ga napadaju „uvideti vrlo brzo kako i koliko Vranjanci vole FK Dinamo. To će i ova vlast osetiti na sledećim izborima, jer dosta su nas pljačkali u ime njihove dece“.

Sportska i fudbalska javnost u Vranju je podeljena, a jedinstveni su samo u tome da „dobrog starog Dinama nema i neće ga biti uskoro“, kao kada je 2018.godine nastupao prvi i poslednji put u Super ligi Srbije. Do nove Super lige za Vranjance proći će vreme jer prvo treba izgraditi stadion, a dotle neko već „ima plan“ da paralelno „gradi“ i novi klub.

„A, kad budemo imali toliki stadion red je da imamo i superligaša, nije bitno ko će u njemu igrati i da li će se on zvati Dinamo ili nekako drugačije. Zna se ko o tome odlučuje“, komentarišu Vranjanci fudbalsku aktuelnost u svm gradu i na jugu Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari