"Nisam član SNS-a, u ratu sam sa lokalnim naprednjacima od 2017. godine": Dragan Antić Recko za Danas o stanju u vranjskom fudbalu 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

„Kao predsednik i trener FK Dinamo sa kojim sam postigao istorijski uspeh i plasman u Super ligu Srbije u ratu sam sa lokalnom naprednjačkom vlašću u Vranju od 2017. godine kad sam odbio da ispunjavam njihove zahteve i iz klupske klase isplaćujem 200.000 dinara mesečno ‘njihovom čoveku’ koga su oni postavili u klub“, kaže za Danas Dragan Antić Recko, povodom najnovijih svađa u vranjskom fudbalskom sportu.

„Nisam član SNS već pet šest godina, a u stranku sam se učlanio zbog predsednika Aleksandra Vučića i to je moja jedina stranka čiji sam bio pripadnik“, objašnjava Antić.

„Kada sam preuzeo klub minus u kasi bio je 14 miliona dinara. Nismo imali igrače. Uspeo sam da konsolidujem klub, a iz gradskog budžeta nama su uplaćivali po 16 miliona dinara, što je bilo ispod nivoa ranga Prve lige Srbije. U Super ligi smo iz gradskog budžeta umesto podrške dobili još jedno kresanje klupskog budžeta na 10 miliona dinara. Na ovaj način hteli su mene da slome i uklone iz kluba, a ja sam ih javno prozivao. Ponajviše Dragana Stevanovića Bosketa koordinatora naprednjaka za jug Srbije, kao i gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića“, navodi Antić u pisanoj izjavi dostavljenoj novinaru Danasa.

On smatra da je „Dinamo iz Super lige ispao zbog više sudijskih marifetluka“. Podseća da je zbog „katastrofalnih odluka sudija bio kažnjen sa 18 meseci zabrane u fudbalu“, te da je to „tendencija koja je sprovođena iz sudijske organizacije, a za koju je znao i bivši predsednik FSS Slaviša Kokeza“.

"Nisam član SNS-a, u ratu sam sa lokalnim naprednjacima od 2017. godine": Dragan Antić Recko za Danas o stanju u vranjskom fudbalu 2
Sa jednog od protesta fudbalera Dinama u Vranju/Foto: Vojkan Ristić

„Ispali smo iz lige, ostali bez para. Nismo imali i igrače. Kada smo krenuli sa takmičenjem u poslednjem petom fudbalskom rangu Pčinjskoj okružnoj ligi nastavili su da miniraju mene i FK Dinamo. Uslediće nelegalni izbori za fudbalske organe u Vranju i Pčinjskom okrugu, kada će se pojaviti Dejan Ivanović sa družinom koja više liči na jednu sektu. Za to će imati podršku Vladana Gašića, Dragana Stevanovića Bosketa i drugih ljudi“, proziva Antić.

On navodi da je „Dinamo Jug nelegalno iz Pčinjske lige, prešao u Zonu JUG, uz podršku funkcionera FS RIS i drugih ljudi“, naglšavajući da „FK Dinamo nikada nije ugašen i da nije prestao da postoji“.

„Čim dođe do promene ove korumpirane vlasti u Vranju ponovo će vaskrsnuti dobri stari Dinamo koji Vranjanci i dalje vole i koji je jedini i pravi klub koji ima svoje navijače i poštovaoce“, obećava Antić.

„Da sam Vučićev trener sigurno bih negde radio, ovako niko ne sme da me pozove i pita za potencijalni angažman“, zaključuje u svom pismu Dragan Antić Recko.

Predsednik Dinamo JUG Dejan Ivanović, prethodno je na konferenciji za štampu optužio Dragana Antića Recka, za opstrukciju kluba i „pokušaje da po svaku cenu utiče na rezultate kluba u Zoni JUG, gde se klub bori za vrh tabele“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari