"Prinudni odmori" širom Evrope 1Foto: ABA/ Mornar media pro

Košarkaši Partizana će se odmarati u 6. kolu Evrokupa, s obzirom na to da su njihove kolege u redovima Huventuda odbile da uopšte doputuju u Beograd na meč koji je bio predviđen za večeras u 20.30 u Hali „Ranko Žeravica“.

Naime, klub iz Badalone u ponedeljak je dobio poslednje rezultate testiranja na kovid 19 posle kojih je ustanovljeno da su četvorica u ekipi zaraženi.

Klub je sutradan ponovio testiranja kako bi se ustanovio tačan broj, ali je automatski informisao čelnike Evrokupa da uopšte neće ni putovati u Beograd.

Stanje u redovima nekadašnjeg prvaka Evrope trenutno je samo „kap u moru“ sličnih slučajeva u Evroligi i Evrokupu.

Iz identičnih razloga, Andora je juče bila prinuđena da otkaže gostovanje Monaku u 6. kolu Evrokupa, s obzirom na to da je poslednjim testiranjem ustanovljeno da su petorica igrača pozitivni.

Čitav tim je automatski otišao u karantin, jer su prethodnih dana, što je i razumljivo, bili u bliskim kontaktima sa zaraženima.

Košarkaši Budućnosti su iz istog razloga morali da otkažu abaligaški derbi sa Cedevita Olimpijom prethodnog vikenda, a potom i gostovanje Breši u Evrokupu.

Nenad Čanak, trener litvanskog Lijetkabelisa, uhvatio se za glavu kada je saznao da su čak 11 igrača iz njegovog tima pozitivni na kovid 19. Litvanci su automatski otkazali gostovanje Virtusu u Bolonji, predviđeno u 6. kolu Evrolige.

Na osnovu poslednje promene pravila, u Evroligi i Evrokupu klubovi zbog pozitivnih na virus korona, mogu maksimalno u tri navrata da odlože utakmicu.

Ukoliko se ne pronađe slobodan termin, klub zbog kojeg je utakmica odložena moraće da se pomiri sa porazom službenim rezultatom 20:0.

Timovi se u Evrokupu testiraju dan ili dva ranije u odnosu na ekipe koje se takmiče u Evroligi, s tim u vezi, nažalost, ne bi bilo iznenađujuće da pred 7. kolo neko od učesnika obavesti javnost da zbog pozitivnih na kovid 19 jednostavno mora da otkaže jedan od mečeva predviđenih u Evroligi za četvrtak i petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari