Barselona tražila od Partizana da se "grobari ne ponašaju kao navijači iz Beograda na tribinama" 1Foto Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana imali su buran početak „duple“ evroligaške nedelje.

Poraz od Barselone zasenio je problem sa kartama koji je napravio katalonski klub. Navijači Partizana koji su karte kupili u slobodnoj prodaji odjednom su osam sati pre početka utakmice saznali da neće moći da uđu u dvoranu iako nisu ništa zgrešili.

Usledila je prava bitka između uprava dva kluba, a o incidentu je obaveštena i Evroliga.

„Veče pre utakmice dobili smo mejl od Barselone sa upitom da li bismo mogli da detektujemo navijače koji imaju karte za utakmicu. Partizan nije nikoga organizovano vodio na utakmicu, nije organizovao put navijačima uopšte, pa iz tog razloga ni nije mogao da to učini. Onda je sutradan stigao mejl iz Barselone u kome su naveli da navijači koji se ne nalaze na gostujućoj tribini ne mogu da se ponašaju kao simpatizeri kluba iz Beograda. Mi smo bili šokirani jer sa ulaznicama nismo imali nikakvog kontakta. One su bile u slobodnoj prodaji i veliki broj navijača je želeo i uspeo da ih kupi. Oni su individualno to uradili, platili troškove puta i pronašli smeštaj u Barseloni, tako da Partizan nije ni znao koliko će navijača u dvorani navijati za Barselonu, a koliko za Partizan“, priča nam neimenovani izvor iz kluba.

Peripetija oko ulaznica se tek nastavljala.

„Juče popodne nam je stigao mejl u kome se Barselona poziva na lokalni Zakon o sportu po kome gostujući navijači mogu da budu smešteni na tribini koja je opredeljena za njih. Kako je očigledno previše navijača Partizana kupilo karte u slobodnoj prodaji tako su se čelnici Blaugrane uplašili da se en ponovi scenario iz Lige Evrope od prošle sezone kada je na Kamp Nou bilo više pristalica Ajntrahta negoli Barselone u duelu nemačke i španske ekipe. Ipak, mi tu nismo mogli ništa da uradimo i zamolili smo ih da dopuste navijačima koji su uredno kupili karte i platili put i smeštaj da prisustvuju utakmici. Kada su to odbili, alarmirali smo i Evroligu, a predsednik KK Partizan ostoja Mijailović je poslao direktan mejl prvom čoveku Blaugrane Đoanu Laporti sa molbom da ljude ne ostavi ispred dvorane“, navodi neimenovani izvor iz kluba.

Iako se početak meča bližio, haos sa kartama nije jenjavao.

„Laporta je odgovorio na mejl i pozvao se na saopštenje kluba u kome se isti poziva na lokalni Zakon o sportu, ali je Laporta obavestio Ostoju Mijailovića da će Barselona vratiti navijačima pare koji su dali za ulaznice. Kako je Laporta naveo došlo je do tehničke greške, ali da će ljudi koji su zbog iste ostali oštećeni dobiti povraćaj novca. Na kraju nakon susreta niko ništa iz katalonskog giganta nije rekao, izuzev Nikole Mirotića koji se izvinio Partizanu zbog nastale situacije“.

Na naše pitanje da li se očekuju neki problemi i na sutrašnjem duelu protiv Reala, neimenovani izvor je rekao da nema informacija da će se išta slično ponoviti, ali i da ništa ne može da garantuje s obzirom na neslavna iskustva od sinoć iz Katalonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari