Problem selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića pred meč sa Škotskom 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto © (Arhiva)

Korona i povrede kreiraće tim selektoru Srbije Ljubiši Tumbakoviću za odlučujući meč baraža za odlazak na EURO protiv Škotske (Beograd, 12. novembar).

Za sada se zna da se fudbaler Sasuola Filip Đuričić sigurno neće pojaviti na današnjem okupljanju jer prema rezultatima poslednjeg testa još uvek nije preležao virus kovid-19, dok je veliko pitanje i da li će kapiten Aleksandar Kolarov zbog povrede moći da igra.

Đuričić je prvi put na koronu bio pozitivan još prošle nedelje, ali su se u Sasuolu nadali da će brzo moći da dođe do negativnog testa pošto ne oseća nikakve simptome bolesti.

Međutim, novi test koji je urađen u subotu potvrdio je da srpski fudbaler i dalje ima koronu, tako da će on do daljeg ostati u samoizolaciji.

Kolarov juče nije bio u sastavu Intera protiv Atalante jer je još uvek osećao bolove u butini, na koje se požalio još početkom prošle nedelje.

Kapiten će se danas pojaviti na prozivci Tumbakovića, ali će tek posle konsultacija sa lekarskim timom reprezentacije biti odlučeno da li će biti u kombinaciji za meč protiv Škotske ili možda tek za dva susreta Lige nacija koja se igraju kasnije, protiv Mađarske (15. novembar) i Rusije (18. novembar).

Tumbaković najverovatnije zbog pandemije korona virusa na spisak nije ni stavljao defanzivca Napolija Nikolu Maksimovića kome pre mesec dana, za meč protiv Norveške, klub nije dozvolio da se odazove pozivu nacionalnog tima.

Dobra vest za srpsku selekciju je da kapiten Ajaksa Dušan Tadić ipak nema korona virus. Tadić je pred gostovanje „kopljanika“ Midtjilandu u Danskoj bio pozitivan na testu, ali je srećom u pitanju bio pogrešan rezultat, pošto je on već nedavno preležao kovid-19.

Srpski igrač je dan pred meč Lige šampiona obavio novi test koji je pokazao negativan rezultat, tako da nema dileme da će već danas biti na raspolaganju „orlovima“.

Srbija će meč protiv Škotske igrati na stadionu „Rajko Mitić“ bez prisustva navijača, zbog pandemije korona virusa.

Pobednik utakmice izboriće plasman na Evropsko prvenstvo, gde će igrati u Grupi D sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom. Srbija na EP nije igrala još od 2000. godine, dok Škotska najveću evropsku reprezentativnu smotru nije videla još od daleke 1966.

Ukoliko meč na „Mitiću“ bude završen nerešeno, pobednik će se odlučivati u produžecima i eventualno penalima. Selektori će tokom 90 minuta imati pravo na po pet izmena u tri navrata , dok će u produžecima imati mogućnost na još jednu.

Škotska stiže oslabljena

Fudbalska reprezentacija Škotske biće oslabljena u meču baraža sa Srbijom u Beogradu. Selektor Stiv Klark lišen je usluga Rajana Frejzera, koji je povredio butni mišić.

On zbog toga nije bio u timu Njukasla u meču sa Sautemptonom u petak. U međuvremenu stigla je informacija da on definitivno neće moći da pomogne svojoj reprezentaciji u meču decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari