Prodaja Čelsija biće završena u ponedeljak 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Fudbalski klub Čelsi saopštio je danas da je postignut „konačan i definitivan“ sporazum sa konzorcijum koji predvodi američki milijarder Tod Boli i da će prodaja tog kluba biti završena u ponedeljak.

„Fudbalski klub Čelsi može da potvrdi da je sinoć postignut konačan i definitivan sporazum o prodaji kluba Todu Boliju i Kirklejk kapitalu. Očekuje se da transakcija bude završena u ponedeljak“, navodi se u saopštenju Čelsija.

Prodaju Čelsija su ranije ove nedelje odobrile britanska vlada i Premijer liga, kao i vlada Portugala pošto sada već bivši vlasnik tog kluba Roman Abramović ima i pasoš te države.

Konzorcijum koji predvodi Boli kupiće Čelsi za 4,25 milijardi funti. Prihod od prodaje ide na zamrznuti račin koji kontroliše britanska vlada i biće uplaćen u humanitarne svrhe za pomoć Ukrajini.

Abramovič je morao da proda klub zbog navodnih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini. Abramovič je nekoliko dana pošto je počeo rat, 24. februara, oglasio klub na prodaju.

Britanska vlada uvela mu je sankcije 10. marta, ali je dala Čelsiju specijalnu dozvolu za rad, koja ističe 31. maja.

Abramovič će tako posle 19 godina prestati da bude vlasnik londonskog kluba, koji je za to vreme osvojio 21 trofej, uključujući i pet titula Premijer lige i dve Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari