Prolazi večitih bez ukusa 1

Jesu fudbaleri Crvene zvezde, rezultatski ubedljivim trijumfom nad TSC-om (4:0), prošli u polufinale Kupa Srbije, baš kao i Partizan pobedom nad Loznicom (2:0) međutim prema prikazanom na stadionima „Rajko Mitić“ i „JNA“ plasmani u završnicu najmasovnijeg takmičenja ostali su „bez mirisa i ukusa“. Među četiri najbolje ekipe mesta su našli još Novi Pazar pobedom nad Metalcem (1:0), odnosno Vojvodina trijumfom na Banjici u meču sa Radom (0:4).

Crno-beli su neshvatljivo indolentno pristupili duelu sa Lozničanima.

Bukvalno prvih pola sata nije postojala jasna kvalitativna razlika između kandidata za titulu i ekipe u nižem rangu takmičenja.

Sve dok trener Stanojević na nekulturan način nije ukazao na grešku sudije koji nije dosudio penal za Partizan, usled očiglednog faula nad Gomešom, dosada je preovladavala na samom terenu u Humskoj.

Trgli su se crno-beli posle emotivnog ispada svog trenera, prevashodno Bibras Natho, koji je namestio gol Rikardu, njegov 30. u sezoni, a pred sam kraj poluvremena Marković je povisio, ispostaviće se na konačnih 2:0.

U nastavku je malobrojna publika pozdravila povratak Miljkovića na teren posle višemesečnog oporavljanja od povrede, na kratko je videla i mladog centarfora Milovanovića kojeg je morao da zameni još mlađi Baždar ali ne i fudbal vredan nekog naročitog utiska, uz konstataciju da se Partizan osmi put uzastopno plasirao u polufinale Kupa.

Samo što se monotonija privodila kraju u Humskoj, na par stotina metara započinjala je žurka u Ljutice Bogdana. Sudija Lazar Lukić izgubio je kontrolu nad utakmicom već u trećem minutu kada je, usled oštrog starta Boškaja na članak Kange, Gabonac morao da napusti teren.

Zaleteo se trener Stanković na sudiju kao problematičan đak u razredu, svašta je nekulturno rekao Lukiću, posebno nakon koškanja između Petrovića, levog beka gostiju i Kataija, samo par minuta kasnije.

Nije ni Žarko Lazetić na suprotnoj klupi pokazao gospodske manire tako da je pogodak Kataija iz opravdano dosuđenog penala u 6. minutu (27. u sezoni) bio u pozadini činjenice da je u prvih 45 napravljeno nestvarnih 27 faulova obeleženih sa čak sedam žutih kartona. TSC je do 56. minuta bio ravnopravan, ofanzivno orijentisan, kreativan i previše agresivan na polovini Zvezde.

Takav pristup imao je i konsekvence u vidu povećanog rizika u poslednjoj liniji što je dovelo do opravdanog isključenja Ifeta Đakovca u 53. nakon rušenja Pavkova u šesnaestercu gostiju.

Katai je sjajno pronašao korpulentnog napadača; štoper Tomanović je očajno reagovao, a Đakovac je morao da sruši Pavkova.

Nakon realizovanog penala Bena meč je otišao u jednosmernu ulicu. Stanković je dao šansu i mladima Staniću i Motiki, golove su postigli Ivanić i ponovo Ben međutim trkački, taktički i prema prikazanom TSC je bio daleko bolji rival nego što je to ilustrovano rezultatski. Zvezda će braniti duplu krunu sa svešću da je igra u sredu uveče bila daleko od željenog nivoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari