Protiv Brazila smo se trošili ni za šta, izgubili smo 160 lopti 1foto:Starsport

Često selektor Srbije spominje da mu nije važna samo pobeda već i način na koji se do nje dolazi. S tim u vezi, analizu debakla od Brazila nije posvetio samo porazu, već prevashodno načinu na koji se dogodio poraz od Brazila.

U najavi meča sa Kamerunom, selektor Dragan Stojković Piksi vratio se još jednom na utakmicu sa Brazilom.

„Napravljena je analiza posle Brazila, u svim aspektima. Kako u prvom, tako i drugom poluvremenu. Naš problem je bio taj da smo se previše trošili ni za šta.“

Otkrio je selektor i da je prema statističkim podacima Srbija pretrčala više u odnosu na rivala ali je bitan bio tajming i način trčanja, kao i eksplozivnost igrača.

„Neki pokazatelji pokazuje da smo pretrčali više od Brazila, a ispalo je kao da tih pola sata u drugom deliu da ne postojimo. Imali smo tehničke probleme, loš pas, 160 izgubljenih ili promašenih pasova, što je apsolutno nemoguće da dobijete bilo koga.“

Još jednom je selektor dodao da žali što nije imao sve igrače na raspolaganju za duel sa Brazilom, poput Kostića, a sa rovitom Mitrovićem i Vlahovićem.

„Nismo bili kompletna ekipa na terenu, iz razloga što smo imali personalne probleme. Nisam mogao da izađem s najjačim timom, jer bi onda bila totalno drugačija slika Srbije“, dodao je Dragan Stojković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari