Protiv loše "tradicije" 1Ilustracija Foto: STARSPORT

Košarkaše Partizana deli jedan meč od plasmana u finale domaće Superlige u kome nisu bili u prethodne dve sezone.

Nakon trijumfa u hali „Aleksandar Nikolić“ crno-bele večeras očekuje gostovanje u Železniku, mestu u kome su tako retko slavili poslednjih sezona (19.00). Ukoliko trijumfuju, košarkaši Partizana biće u prilici da se bore za duplu krunu na kraju takmičarske 2018/19.

Nakon povrede DŽoka Lendejla u ranoj fazi Superlige, crno-beli bi mogli da ostanu bez pomoći još jednog važnog igrača do kraja sezone. Rade Zagorac povredio je koleno u jednom duelu sa korpulentnim Markom Jeremićem u prvom poluvremenu uvodnog meča i njegov nastup za večerašnji susret veoma je upitan; tačnije šanse da se pridruži saigračima vrlo su male.

U redovima Partizana veoma su svesni negativne tradicije u Železniku u poslednje tri sezone. FMP ima velikih kadrovskih problema zbog kojih u centarskoj liniji mora da se osloni na 21-godišnjeg Stefana Đorđevića kome u takmičarskoj 2018/19 stručni štab nije predviđao jednu od vodećih uloga.

– Druga utakmica će biti drugačija, oni igraju kod kuće. Tamo ih nismo dobili tri godine otprilike, ja nisam dobio poslednje tri utakmice. I sve te utakmice tamo su bile ključne, kao što će i ova da bude. Biće dosta teže nego u „Pioniru“. Nećemo imati podršku navijača, ali moramo da idemo na skok, da igramo timski i tako ćemo slaviti u Železniku – mišljenja je Vanja Marinković.

Bek-šuter Partizana apostrofirao je neverovatan podatak: u prvom meču crno-beli su imali 20 skokova u napadu i 23 timske asistencije. FMP je pod košem mogao da računa na 17-godišnjeg Nemanju Popovića, pomenutog Đorđevića i Aleksandra Bursaća, koji po vokaciji može da pokriva pozicije četiri i tri, ali je gotovo neupotrebljiv na niskom postu. Marinković shodno situaciji u obema ekipama ne razmišlja o potencijalnom porazu, odnosno tradiciji koja u poslednje vreme nije na strani crno-belih.

– Ne mislimo o tim porazima. Idemo da dobijemo, pa šta bude – bude. Ako izgubimo, vraćamo se u Pionir, ali ne bi valjalo ako hoćemo da idemo dalje, imaćemo utakmicu više. Biće veći napor, umor, manja rotacija – jasan je Marinković.

Zagorac će nedostajati

Rade Zagorac doživeo je povredu kolena u prvom poluvremenu uvodnog duela nakon kontakta sa Markom Jeremićem iz FMP. Polivalentni košarkaš Partizana nije se vraćao u drugom poluvremenu, a šanse da zaigra večeras veoma su male: „Jeste nas to poremetilo, mnogo nam znači. Ko god je aut, moramo njegov nedostatak da popunimo na bilo koji način. Faliće nam dosta, ali nadam se da će igrati. Ako ne bude igrao, moraćemo da se snalazimo i bez njega“, poručio je Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari