Protiv srpske kolonije 1

Košarkaši Mega Leksa u utorak od 18 časova u Sremskoj Mitrovici nastavljaju takmičenje u Košarkaškoj ligi šampiona utakmicom 6. kola protiv belgijskog Telenet Ostendea.

Meč u hali PSC Pinki je od velike važnosti za borbu za plasman u drugu fazu takmičenja pošto belgijska ekipa trenutno ima pobedu više od Mege. Dejan Milojević ni na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Radosava Spasojevića i Ognjena Čarapića.

– Ostende je iskusna ekipa koja ima nekoliko kvalitetnih srpskih igrača, uz dva Amerikanca i nekoliko Belgijanaca. Mi smo u usponu forme, napredovali smo u igri a da li će to biti dovoljno za pobedu, videćemo, rekao je Milojević.

Ostende u svom timu ima nekoliko poznatih imena sa ovih prostora. Za njih nastupa Marko Kešelj, zatim bivši reprezentativac Srbije Raško Katić koji je najefikasniji igrač belgijske ekipe sa 14,8 poena u proseku, i srpski internacionalac Dušan Đorđević koji je prvi asistent tima sa 5,2 asistencije kao i Marko Jagodić-Kuridža, koji je karijeru počeo u subotičkom Spartaku, a ljubiteljima košarke je najpoznatiji po nastupima za Cibonu, gde je proveo tri i po sezone. Od ostalih igrača se ističu bekovski par Amerikanaca Volden-Njubil kao i iskusni belgijski krilni igrači Salumu i Žile. U proseku, belgijski tim je za oko četiri godine stariji od Mega Leksa (24.8 u odnosu na 20.8 godina Mege).

Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da je pomoćni trener Mega Leksa Veselin Petrović proveo u Ostendeu devet sezona gde je osvojio pet titula i četiri kupa, i da je u njegovu čast klub iz upotrebe povukao broj 10.

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac ističe da je ekipa na pravom putu:

– Počeli smo da pobeđujemo i u neizvesnim završnicama što nam je svakako podiglo samopouzdanje. Svesni smo da nas očekuje veoma težak meč. Ostende je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa i svakako će želeti da napravi brejk na našem terenu. Na nama je da nastavimo da napredujemo i ispravljamo greške i ukoliko budemo odigrali kvalitetno pre svega u odbrani, verujem da možemo da dođemo do pobede, izjavio je Zagorac.

Karte za meč su puštene u prodaju po ceni od 300 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP mesta i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale u periodu od 8 do 22 časa, kao i na blagajni na dan utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari