Proverene snage 1

Posle višenedeljnih priprema, finalnog turnira Svetske lige i „brda“ kontrolnih mečeva, selektor najbolje srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić odredio je trinaestoricu igrača za Olimpijske igre, očekivano otpisavši momke s manjim iskustvom u nacionalnom timu.

Moram da kažem da sam jako zadovoljan kako su radili braća Rašović, Rističević, Ubović i Subotić, ali sam u ovom trenutku procenio da teret Rija treba da podnesu igrači sa dokazanim kvalitetom i iskustvom igranja velikih prvenstava – objasnio je svoj logičan izbor strateg „plavih delfina“.

U Rio de Žaneiro, dakle, putuju: golmani Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović, te igrači u polju Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

Evropski i svetski šampioni sutra se vraćaju sa sparing treninga sa Italijom na Apeninima, a u subotu preko Dubaija odlaze u Brazil, gde će takmičenje početi utakmicama A grupe, protiv Grčke, Australije, Japana, Mađarske i domaćina olimpijskog turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari