Prva "meč lopta" za vaterpoliste Radničkog 1uros stevanovic trener radnickog stefan brankovic marko radulovic josip vrlic Vaterpolo-Season 2021/2022 VK Novi Beograd v VK Radnicki Kragujevac Beograd, 16.09.2021. foto: Starsport.rs ©

Posle poraza na svom bazenu, Partizan mora da vrati „brejk“ da bi produžio seriju duela sa Kragujevčanima.

Bolja gol razlika u međusobnim duelima u regularnom delu prvenstva donela je vaterpolistima Partizana malu prednost igranja pred svojim navijačima u prvom meču sa Radničkim i mogućoj majstorici polufinalne serije plej-ofa, ali je je crno-beli nisu iskoristili pa posle 10:11 na Banjici moraju da se „vade“ u kragujevačkom plivalištu.

U suprotnom će osvajač poslednje titule u finalne okršaje sa Novim Beogradom, a jedan od najtrofejnijih evropskih klubova čekati novu sezonu za napad na šampionski naslov.

– Izuzetno mi je drago da smo ih pobedili na njihovom bazenu. Ekipa je pokazala neki timski duh, igrali smo do kraja iako to nije bilo na način na koji smo se dogovorili u svlačionici. Jednostavno nismo bili na našem nivou. Tek smo u drugom poluvremenu krenuli da igramo kako umemo, iako ni to nije bilo naših sto odsto. U nastavku smo popravili odbranu i realizaciju igrača više i mislim da su te dve stvari presudile. Najbitnije da smo na kraju ipak napravili „brejk“, nadamo se da ćemo popraviti igru u revanšu – rekao je Nikola Lukić, najbolji strelac u ovoj sezoni Radničkog,

Izabranici Uroša Stevanovića u sredu su gubili sa 3:6 posle prve dve četvrtine, a onda su izrežirali preokret i došli do tesnog ali važnog trijumfa. Prošlogodišnjki osvajač domaće lige i regionalnog takmičenja ove subote bi morao da zaigra drugačije i to od samog početka, ako hoće još jednom da „potpopi“ pulene Miloša Korolije.

– Očekujem od samog starta veliki naboj i agresivnost sa obe strane. Nadam se da ćemo pokazati da imamo veću želju, jer se ove utakmice samo tako i dobijaju. Pred našom publikom to treba da pokažemo i prođemo u finale. Pobeda nam je izuzetno važna, kako zbog samopouzdanja i prolaza u finale, tako i zbog više vremena za pripremu preostalih mečeva za titulu – zna Lukić šta mu je činiti sa kolegama.

Ali, za ishod drugih 32 minuta pitaju se i doskorašnji trofejni srpski reprezentativac Miloš Aleksić, dvojica članova ekipe Sjedinjenih Američkih Država, neki talentovani momci… Već su pokazivali da mogu da se nose sa Radničkim, kada su svi zdravi, pravi i maksimalni, mada im u završnici lige i te kako nedostaju vrhunsko znanje i iskustvo Stefana Mitrovića, od pre neki dan novog potpredsednika Vaterpolo saveza Srbije.

Formalnost u Šapcu

U drugom polufinalu, takođe od 19 časova, u Šapcu se sastaju istoimeni tim i Novi Beograd. U meču koji bi trebalo da bude puka formalnost, jer su mnogostruko kvalitetniji i skuplji gosti prvu utakmicu dobili sa ubedljivih 12:6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari