Prva stanica Rusija 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su rano jutros u Rusiju gde ih danas očekuje šesta evroligaška utakmica protiv Uniksa.

Ovaj meč početak je duge i naporne nedelje za tim Dejana Radonjića koji će u narednih sedam dana imati tri gostovanja zbog čega će preći 9.000 kilometara.

Ruski tim za sada je u Evroligi upisao samo jednu pobedu i to protiv Fenerbahčea, dok je u poslednjoj VTB utakmici poražen od Himkija. Trener crveno-belih Dejan Radonjić očekuje težak meč protiv ekipe koja je u međuvremenu dovela još dvojicu novih igrača iz SAD koji će verovatno imati debi protiv crveno-belih.

– Očekuje nas duel protiv tima koji ima veliki kvalitet, i koji se u međuvremenu pred našu utakmicu dodatno pojačao angažovanjem Brauna i DŽonsona. Odigrali su nekoliko dobrih utakmica u Evroligi koje su gubili u neizvesnim završnicama, ali koliko vrede i mogu pokazali su pobedom nad Fenerbahčeom u Istanbulu – rekao je trener Dejan Radonjić.

Radonjić se nada da će njegovi igrači odigrati dobro u Rusiji, ali i upozorava na Kita Lengforda, igrača koji je bio MVP prethodne runde, pošto je predvodio Uniks sa 28 poena i deset skokova u velikoj pobedi protiv Fenera.

– Predvodi ih izvanredni Lengford koji igra u velikoj formi, ali je i ostatak tima izuzetno kvalitetan. Sačuvali su nukleus tima iz prošle sezone u kojoj su, podsetiću, u konkurenciji klubova koji su sa velikim uspehom igrali i samu završnicu Evrolige, obezbedili plasman u Evroligu kroz svoje VTB takmičenje igrajući finale sa CSKA. Međutim, želimo da odigramo sa energijom i da bez obzira na izuzetno naporan put, odigramo dobar meč u Kazanju – rekao je trener KK Crvena zvezda.

Novajlije u timu Uniksa Lorenco Braun i Orlando DŽonson trebalo bi da se nađu na parketu danas. Dvadesetšestogodišnji Braun prošle sezone nastupao je za Detroit i Finiks Sanse. Pored njega Uniks je prethodno potpisao ugovor i sa Orlandom DŽonsonom, bekom koji je igrao za Indijanu, Sakramento, Feniks i NJu Orleans.

Crvena zvezda nakon gostovanja u Rusiji odlazi u Zagreb, gde je u subotu od 19 časova očekuje meč 9. kola ABA lige sa Cibonom, da bi nakon toga gostovala na parketu Bamberga odnosno Armanija.

Raspored i tabela

Uniks – Crvena zvezda 17.00

Darušafaka – Bamberg 18.00

Panatinaikos – Makabi 20:15

Armani – Efes 20:45

Barselona – Žalgiris 21:00

Sutra

Galatasaraj – Olimpijakos 18:00

CSKA – Real Madrid 18:30

Baskonija – Fenerbahče 21:00

Tabela: CSKA 5-0, Real 4-1, Fenerbahče 4-1, Panatinaikos 3-2, Olimpijakos 3-2, Barselona 3-2, Darušafaka 3-2, Baskonija 3-2, Makabi 2-3, Bamberg 2-3, Crvena zvezda 2-3, Milano 2-3, Efes 2-3, Uniks 1-4, Žalgiris 1-4, Galatasaraj 0-4.

Gudurić, zvezda u usponu’]

Evroliga je predstavila Marka Gudurića dvominutnim klipom na svom sajtu kao zvezdu u usponu. Gudurić je ove sezone nastavio svoj razvoj u srpskom i regionalnom šampionu, a u pet mečeva Evrolige samo jednom nije ubacio dvocifren broj poena i u proseku ima 12 poena uz 3 skoka i 3,2 asistencije po meču. Košarkaš iz Priboja najbolju partiju pružio je u pobedi protiv Barselone kada je postigao 21 poen, uz četiri skoka, pet asistencija i dve krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari