Prvi Đokovićev rival u Sinsinatiju: Pobeda nad Novakom je ostvarenje sna 1Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Španac Alehandro Davidovič Fokina, prvi protivnik Novaka Đokovića na turniru u Sinsinatiju, izjavio je da bi pobeda nad srpskim teniserom za njega predstavljalo ostvarenje sna.

Njihov meč na programu je u noći između srede i četvrtka, jedan sat posle ponoći.

– Želeo sam jednog dana da igram s njim i ako ga pobedim, da to bude san. Tako je i sada. Ako budem uspeo da pobedim, biće to san, jer se ne pobeđuje protiv takvih igrača svakoga dana – rekao je španski teniser.

Njih dvojica su do sada odigrali četiri međusobna duela, a Davidovič Fokina je bio bolji samo jedanput, na mastersu u Monte Karlu pre dve godine.

– Sećam se da sam tada dominirao u razmenama. Onda je napravio brejk sredinom drugog i bio je napaljen kada je izjednačio, ali bio sam koncentrisan na svakoj lopti i to je bio ključ. Na kraju krajeva, rezultat se i zaboravlja, on je legenda i ne igraju se takvi mečevi svakoga dana – izjavio je Španac, a potom se osvrnuo na noćašnjeg protivnika.

– Ima sve od Rafe i Federera. Telo mu je vrlo elastično i može da bude vrlo, vrlo čvrst. Ima oružja kojima te tera da grešiš, a pravi i vinere, vrlo dobro servira. Ipak, njegov ključ je u tome što dobro vidi meč, dobro oseća momenat i zna da proceni kada šta treba da uradi. Mislim da će biti zabavan meč za gledaoce – dodao je Davidovič Fokina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari