Prvi turnir ABA 2 lige od 9. do 18. novembra 1Foto: STC Zlatibor

Prvi od tri turnira regionalne košarkaške ABA 2 lige igraće se na Zlatiboru, od 9. do 18. novembra, a domaćini su KK Zlatibor i  Opština Čajetina.

Regionalna ABA liga je saopštila da je promenjen format drugog ranga takmičenja, zbog aktuelne epidemiološke situacije i igraće se u tzv. „balonu“.

Regularni deo sezone biće podeljen na tri turnira.

Prva dva će imati četiri, a treći pet kola.

Igraće se po sistemu svako sa svakim, po jedna utakmica, a posle 13. kola, uslediće plej-of sa osam klubova, kao i plej-aut sa četiri kluba.

Na turniru na Zlatiboru učestvovaće 14 ekipa iz bivših jugoslovenskih republika, a sve utakmice igraće se u sportskoj dvorani „Wai Tai“ na Zlatiboru, dok će se treninzi odvijati u nedavno rekonstruisanoj sportskoj hali u Čajetini.

Takmičari će biti smešteni u hotelu Palisad na Zlatiboru i biće testirani na korona virus pre i posle dolaska.

Hotel će funkcionisati po principu karantina, odnosno u njemu će boraviti samo takmičarske ekipe, pa će biti zatvoren za redovne goste.

Predstavnici Opštine Čajetina i KK Zlatibor kažu da su pripreme u završnici i iskazuju zadovoljstvo što su izabrani da budu domaćini tog takmičenja, za koje se nadaju da će ih preporučiti i za buduće važne sportske događaje.

„Imamo dobru sportsku infrastrukturu i mogli smo da odgovorimo zahtevima takve vrste organizacije“, kazao je za Danas Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, i dodao da je to takmičenje veoma značajno za promociju i razvoj sportskog turizma na Zlatiboru, pa i profesionalnog sporta.

„Našim strateškim planovima, Zlatibor smo predvideli za razvoj sportskog i zdravstvenog turizma, što je veoma važno u vreme aktuelne pandemije. S druge strane, Zlatibor ima odličnu sportsku infrastrukturu, poput savremene  hale i drugih sportskih prostora i nadamo se da će se, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, sve odigrati bez problema“, poručio je Stamatović.

Takmičenje će platiti ABA liga, ali Stamatović dodaje da to nije jedina korist, već da će to biti i prilika da se Zlatibor promoviše kao značajan turistički i sportski centar u regionu.

Rajko Pelverović, predsednik uprave KK Zlatibor, kaže da su taj klub za organizaciju takmičenja ABA lige preporučili odlična košarka koja se igra na Zlatiboru i sjajan rezultat njegove ekipe koja se plasirala u tu ligu.

„Plasman u ABA 2 ligu je najveći uspeh našeg kluba u istoriji dugoj skoro 40 godina. Odluka da mi organizujemo takmičenje predstavlja izraz poštovanja ABA lige prema našem uspehu i poverenja u naš klub i Opštinu Čajetina da to možemo da organizujemo po najvišim standardima“, kazao je Pelverović i poručio da je najvažnije da se poštuju protivepidemijske mere, kako se niko od takmičara ne bi inficirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari