Rada Nikolić, dugogodišnja košarkaška novinarka: Pamtiću Dejana Milojevića po osmehu, sigurna sam da bi se ostvario i kao selektor 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Dugogodišnja hroničarka jednog košarkaškog vremena Rada Nikolić, novinarka Sport Kluba, u izjavi za Danas ističe da je prerani odlazak Dejana Milojevića nenadoknadiv gubitak za srpsku košarku.

O nekadašnjem reprezentativcu, evropskom prvaku iz Istanbula 2001, govori kao o vedrom čoveku, predusretljivom i sa osećajem za novinarsku profesiju.

– Dok sam živa pamtiću ga sa tim njegovim dragim osmehom. Bio je veliki profesionalac i u košarci i u odnosu sa novinarima. Košarka mu je uz porodicu bila na prvom mestu.

Rada Nikolić je sigurna da bi se Milojević ostvario i kao selektor košarkaške reprezentacije.

– Velika šteta što se ovo dogodilo. Nikada nije dobio pravu šansu na klupi reprezentacije. Ipak po mom osećaju on bi jednog dana sigurno seo na tu klupu. Imao je sjajan karakter i harizmu. Kao igrač je pokrivao veliki prostor u reketu u oba pravca. Jednom prilikom mi je pričao da je bio visok 198 ili 199 centimetara. A bio je tako dominantan igrač. Bio je preteča Karla Hajnsa koga će tek nešto kasnije otkriti čuveni Duda Ivković u CSKA – ističe ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari