Svetska košarkaška familija u žalosti zbog smrti Dejana Milojevića: Najtužniji dan za srpsku košarku 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Tokom večeri od Dejana Milojevića, proslavljenog srpskog košarkaša i trenera, koji je preminuo u SAD od posledica srčanog udara, oprostili su se klubovi u kojima je igrao i radio kao trener, sportski rivali, koji su ga poštovali kao velikog igrača i čoveka i svetska košarkaška familija, kako piše u poruci Evrolige.

Duško Vujošević je bio na klupi crno-belih dok je Milojević igrao u Partizanu.

„Otišao je najbolji čovek koga sam trenirao, prerano i, iznenada. Nemam reči kojima mogu da opišem nepripremljenost da prihvatim ovako strašnu vest i ogroman bol. Ovom prilikom, izražavam najdublje saučešće familiji Milojevića i navijačima Partizana,“ izjavio je Duško Vujošević za Sport Klub.

Veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj, piše u objavi Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

„KK Crvena zvezda sa velikom tugom primio je vest iz Sjedinjenih Američkih Država, da je naš nekadašnji zlatni reprezentativac, trener u stručnom štabu reprezentacije Srbije, veliki košarkaš, ali i naš veliki sportski prijatelj Dejan Milojević preminuo od posledica srčanog udara. Dejan nas je napustio isuviše prerano, u 46.godini života. Tokom igračke karijere koja je bila bogata i trofejna (Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensija, Galatasaraj) Dejan je bio veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj“, objavio je Košarkaški klub Crvena zvezda.

Saša Obradović, trener Monaka, istakao je da je Milojevićeva smrt najtužniji dan za srpsku košarku

„Najdivnija osoba koju sam poznavao. Ujedno srce i drag prijatelj. Mnogo sam ga voleo. Vezivali su nas i igrački dani. Jedinstveni i veliki Dejan, za srpsku košarku najtužniji dan. Saučešće familiji“.

Saučešće porodici i prjateljima uputili su i aktuelni šampioni NBA lige Denver Nagetsi, čiji je član Nikola Jokić, košarkaš kog je Milojević trenirao u Megi.

„Duboko smo potreseni gubitkom Dejana Milojevića. Naše misli su sa porodicom i prijateljima i kompletnom organizacijom Golden Stejt Voriorsa“, objavili su Nagetsi.

Milojević je ostavio dubok trag u Evroligi, igrajući za Partizan i Budućnost, kao i dve sezone u Evrokupu, takođe za podgorički tim i Valensiju.

„Evroliga se pridružuje svetskoj košarkaškoj familiji u žalosti za Dejanom Milojevićem, koji je preminuo danas“, piše u saopštenju Evrolige.

Komesar NBA lige Adam Silver napisao je da NBA „oplakuje iznenadnu smrt pomoćnog trenera Golden Stejt Voriorsa Dejana Milojevića, voljenog kolege i dragog prijatelja mnogih u svetskoj košarkaškoj zajednici“, a zatim dodao:

„Pored osvajanja NBA šampionata 2022. u svojoj prvoj sezoni sa Voriorsima i mentorstva nekim od najboljih igrača na svetu, Dejan je imao odličnu međunarodnu igračku karijeru i bio je istaknut trener u svojoj rodnoj Srbiji. Iskreno saučešće upućujemo njegovoj supruzi Nataši, njihovoj deci Nikoli i Maši i klubu u ovom tragičnom vremenu“.

Mladi košarkaš Golden Stejta Brendin Podzemski napisao je da će mu srpski trener zauvek nedostajati.

„Promenio si mi život za tako kratko vreme. Najvažnija stvari koju si mi rekao je da se smejem! Tvoja radost i smeh će zauvek nedostajati. Osvetli nas sa neba, Počivaj u miru Dejane Milojeviću“, objavio je Podzemski.

Od Milojevića su se oprostili i njegov bivši klub Valensija, zatim Olimpijakos, kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović, košarkaš Dalasa Luka Dončić, centar Minesote Karl Entoni Tauns, igrač Reala Džanan Musa, bivši bek Crvene zvezde Čarls Dženkins…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari