Radnički: Optimizam pred evropski ispit 1

Na Čairu će u četvrtak od 21 sat gostovati malteška Gzira Junajted, u sklopu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a kako se meč približava očekivanja ljubitelja fudbala iz Niša od svog kluba sve više rastu.

Radnički je makar na papiru blagi favorit pred ovaj dvomeč, ali svi iz tabora niškog kluba upozoravaju da su davno prošla vremena kada su ekipe sa Malte bile „topovsko meso“ u Evropi i da će da bi se eliminisala Gzira biti neophodno uložiti maksimum.

-Moji igrači i ja smo svesni istorijskog značaja ove utakmice. Znamo da je Niš na nju čekao punih 35 godina i zato očekujemo da ćemo, uz sebe imati 10 do 15 hiljada navijača. Zato ne tražimo alibi u nespornim činjenicama da smo prekratko zajedno i da protivnik ima prednost u vidu dve zvanične utakmice odigrane u pretkolu, već jasno poručujemo da nam je cilj plasman u sledeće kolo kvalifikacija- izjavio je šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović, a onda se u svom stilu osvrnuo se na dobre rezultate u pripremnom periodu.

-Ti rezultati mogu da obraduju nekog prosečnog navijača, ali ne i mene, jer najbolje znam koliko nam još nedostaje do maksimalne uigranosti i forme, ali se nadam da, ako prebrodimo ovu rundu, uz mečeve u domaćem prvenstvu, koje će u međuvremenu početi, do drugog kola možemo biti u daleko boljem stanju. Kada sam vodio Vojvodinu, i tada nam je prva utakmica bila najteža, u Crnoj Gori smo jedva izvukli 1:1 protiv Bokelja, pa smo se u revanšu opustili i pobedili sa 5:0. I sada će biti teško. Kada nekome kažete Malta, prva pomisao je da je reč o zemlji sa dna evropske fudbalske lestvice, ali ni srpski klupski fudbal se ne kotira ne znam koliko visoko, da bi bilo ko drhtao od nas. Dakle, niti pretimo, niti se plašimo. Ali, ako momci budu ispoštovali ono što tražim od njih, a to uvežbavamo na svakom treningu, biće to jedan agresivan, napadački orjentisan Radnički, koji može do pozitivnog rezultata- jasan je bio šef strušnog štaba Radničkog.
Lalatović je potom skenirao Gziru Junajted.

-Nisu naivni. Imaju vrhunskog golgetera Okojea, koji je prošle sezone postigao 30 golova. Njihova „desetka“ Koen je najbolji igrač Malte. Imaju dvojicu Brazilaca, nedavno su angažovali fudbalera iz Serije A, iz Kjeva. Sve su to činjenice, ali ja ponavljam da verujem u moje momke i u prolaz dalje- završio je Nenad Lalatović.

„Današnjoj pres konferenciji prisustvovali su i fudbaleri Aleksandar Stanisavljević i Radovan Pankov, koji su tokom svojih karijera već nastupali u kvalifikacijama za Ligu Evrope“, piše u saopštenju.

-Sasvim dobro smo se spremili za ovu utakmicu. Kao što Trener stalno ponavlja da veruje u nas, tako i mi verujemo u njega i sami u sebe. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, to bi nam mnogo značilo i, najiskrenije, ja uopšte ne sumnjam u našu pobedu- kazao je Stanisavljević, dok je Pankov dodao sledeće:

-Jedino što bi moglo da nam predstavlja problem u ovom dvomeču, to je revanš, zbog sparnog vremena, kakvo ume da bude tamo u ovo doba godine, a i igraće se na veštačkoj travi. Ali, kao što je trener rekao, mi ćemo se potruditi da već ovde obezbedimo dovoljno dobar rezultat za miran put na Maltu. Uigravali smo se u hodu prethodnih nedelja, Grbić nam se, recimo, pridružio tek pre par dana, ali dovoljno smo spremni za premijeru.

Ulaznice za ovaj meč prodaju se na biletanrici ispred hale Čair, a sudeći po redovima Radnički će imati veliku podršku sa tribina stadiona Čair.