Radonjić: Bilo je "X" i "Y" faktora 1Foto: STARSPORT

Trebalo je Crvenoj zvezdi čak šest godina da dođe do trijumfa nad Real Madridom u Evroligi (65:62), a nakon večerašnje pobede kapital je još veći, s obzirom na to da su crveno-beli na skoru 10-12, po novoj računici bez učešća ruskih klubova. Zvezda se tako u potpunosti uključila u borbu za mesto u plej-ofu najelitnijeg takmičenja.

Nepuna dva dana posle ubedljivog poraza od Partizana, košarkaši Crvene zvezde napravili su izuzetan podvig u meču sa jednim od najboljih klubova u Evroligi ove sezone.

„Teška utakmica, to smo i očekivali. Prvo poluvreme sa mnogo problema, oni su pohvatali veliki broj lopti. Bolji smo bili u nastavku, kroz brojne segmente smo unapredili igru i stigli do velike, zaista velike pobede“, uvodni su utisci trenera Radonjića nakon pobede.

Šef struke Crvene zvezde podsetio je javnost na enorman napor koji trpe njegovi igrači, nastupajući praktično na svaka dva do tri dana.

„Malo se ponavljam, ali igrali smo ponovo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi i uspeli da pobedimo. Prognoze na početku sezone bile su da ćemo biti na dnu Evrolige, tako da ne treba pričati koliko je ovo važno. Nije bilo nimalo, velika je potrošnja, a ritam je ubitačan, nehuman. Igrali smo PAO i Fenerbahče, pa Baskoniju, Partizan, jedan dan odmora i onda Real… Tu je potrošnja bila zaista ogromna. Kako ćemo da iznesemo sledeći meč? Videćemo kako će to da izgleda… Biće potrebno da opet imamo potrebnu energiju, Makabi je takođe fizički dominantan, mi ćemo se truditi da igramo najbolje što možemo“. naveo je trener Zvezde.

Da li je Davidovac bio „X faktor“ utakmice?

„Bilo je „X“ i „Y“ faktora u ovoj pobedi. Real Madrid je dobio tim! I svako je dao svoj doprinos ovoj pobedi. Može da se gleda ovako ili onako, ali tim je taj koji donosi pobede“, razmišljanja je crnogorski stručnjak.

Atmosefa je bila izvanredna u hali „Aleksandar Nikolić“ što je naznačio i sam Radonjić

„Svestan sam da se čeka neka povoljnija situacija, da se napravi bolja atmosfera, a nama je taj meč bio večeras. I biće sledeći meč, zato nam treba reakcija (navijača). Potrebno je da svi zajedno uđemo u ovu dvoranu i pobedimo još jedan važan meč“, motivisao je naivjaće Radonjić da i u četvrtak dođu na isto mesto.

Deluje da je ovo bila fizički najzahtevnija utakmica?

“Ne bih se saglasio da je ovo bila najkonkretnija utakmica, mislim da je u tim segmentima bilo i boljih mečeva. Ne bih analizirao mnogo, ali imamo neke stvari koje nas krase od početka, a verujem da će biti i do kraja.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari