Radonjić: Moramo da sakrijemo slabosti 1Dejan Radonjić foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

U Crvenoj zvezdi definitivno nisu zadovoljni napravljenom pauzom od poslednjeg ovosezonskog meča do uvodnog u plej-ofu ABA lige. Jeste neigranje utakmica od skoro 20 dana iskorišćeno za odmor i oporavak igrača, međutim suočavanje sa neminovnošću ispadanja iz forme za stručni štab crveno-belih bilo je onespokujuće.

Cedevita Olimpija stigla je u Beograd spremna da se “pobije” i učini sve da u sistemu 1-1-1 dođe do brejka i prilike da pitanje finaliste rešava u Ljubljani. Svesni su u Zvezdi da su “zmajevi” u daleko boljem ritmu, s tim u vezi, Dejan Radonjić alarmirao je zvezdašku javnost u nameri da navijači ispune tribine hale “Aleksandar Nikolić” u četvrtak (20.30) i time olakšaju nastojanja Branka Lazića i saigrača da dođu do neophodnog trijumfa.

Zvezda plan nije uspela da sprovede u delo. Ideja je bila da se organizuju makar dve prijateljske utakmice; u Beograd dovede Panatinaikos ili Fenerbahče, odnosno ode na gostovanja u prestonicu Grčke ili Tursku međutim ništa od toga nije bilo moguće uraditi. Posle odmora od nekoliko dana, crveno-beli su započeli sa radom, intenzivnim treninzima koji su ukazali treneru Radonjiću da predug odmor usred sezone nije bio lekovit.

– Nismo bili u prilici, ni ranijih godina, da imamo ovakav raspored i da posle dela sezone gde smo imali i po 12 utakmica mesečno, došli do perioda u kojem smo nekoliko dana bili na poštedi, potom ušli u trenažni proces. Koristili smo vreme da bi napravili što je moguće više, nismo uspeli da nađemo sparing partnere, što nam je remetilo i planove – naveo je trener Radonjić na početku izlaganja u formi uvertire za meč u četvrtak.

Cedevita Olimpija je u prvoj fazi plej-ofa eliminisala Igokeu, prethodno je u Evrokupu stigla do četvrtfinala (eliminacija od Bursespora) uverivši crveno-bele u međusobnim duelima da su vrlo nezgodan rival, koji načinom igre umnogome podseća na stil igre koji se danas neguje u NBA ligi.

– Ogroman respekt. Ekipa koja je napravila modifikacije posle početnih meseci i uradila korekcije koje su im donele ogroman napredak u igri. Podigla je kvalitet do tog nivoa da su imali sjajnu sezonu u Evrokupu i došli do plej-ofa. U tom drugom delu i posle tih korekcija to je izgledalo značajno bolje. Pokazali su da mogu svakog da dobiju, pobeđivali velike mečeve. U dva duela protiv nas i u prvom kada je tim bio sa igračima s početka, gde su imali ogromnu prednost, pa smo mi stizali… U Ljubljani su odigrali sa sastavom koji će sutra biti tu. Bila je utakmica na jedan posed. Na osnovu svih analiza i svega što znamo, imaju kvalitet koji zaslužuje ogroman respekt. Individualni kvalitet je veliki, iskustvo takođe – jasan je trener Crvene zvezde.

Najverovatnije, crveno-beli će na parket nekadašnjeg Pionira izaći u najjačem sastavu, izuzev Maika Cirbesa, međutim pitanje forme Branka Lazića i Ognjena Dobrića nešto je što brine crnogorskog stručnjaka.

– Sada treba da vidimo u kojem smo stanju. Prvi duel je od ogromnog značaja, kada se igra na dve dobijene. Sa našim statusom kakav jeste, a to treba tek da vidimo u četvrtak, navodi nas na ozbiljan oprez. Treba da budemo spremni da razumemo i nosimo činjenicu da nije realno da budemo na nivou igara koje smo pružali u toku sezone. Koji će biti nivo, odgovor će dati sama utakmica. Sigurno da treba očekivati neke stvari koje za ovaj meč, polufinale i važnost utakmice nisu tipične. Biće promašaja, moramo biti spremni da će biti pogrešnih dodavanja, izgubljenih lopti… Takođe, moramo u drugim segementima da nadogradimo sve to što objektivno možemo očekivati kao slabosti. Želja je bila dobra, motivacija takođe, bavili smo se problemima druge prirode kojih nije bilo malo – oprezan je i samokritičan višestruki osvajač ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Osvrnuo se Radonjić u svom izlaganju i na podršku navijača. Možda i prenaglašeno za njegov stil, ne samo što je pozvao simpatizere da dođu u hali, već je naznačio da od njih očekuje frenetično navijanje.

– Mislim da je prilično jasno da je podrška potrebna. Smatram da poziv da se dođe u Pionir nije dovoljan, svi koji dođu moraju da urade više da prevaziđemo trenutnu situaciju i dođemo do pobede – poručio je šef struke crveno-belih.

Lazić: Regenerisali smo se

Oporavio se Branko Lazić od neugodne i kompleksne povrede lista desne noge. Kapiten Crvene zvezde sigurno će u četvrtak uveče nastupiti protiv Cedevita Olimpije, ali u kom obimu, o tome će odlučiti trener Radonjić.

Konačno se i taj plej-of približio, s ozbirom da smo prvi put u situaciji da imamo pauzu između ligaškog dela i plej-ofa, što smo iskoristili da se ekipa regeneriše i oporavi i da se pripremi što bolje. Znamo odlično jedni druge i mislim da je sve spremno za jedan fantastičan meč. Na nama je da uđemo što bolje, uz punu halu i naše navijače siguran sam da ćemo doći do željenog rezultata”, samouveren je kapiten Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari