Radonjić zbog lenjosti izbačen iz Torina 1 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Nemanja Radonjić, po svemu sudeći, veoma je blizu odlaska iz Torina.

Došao je u Torino na insistiranje Ivana Jurića, a lako bi moglo da se desi da na zahtev hrvatskog stručnjaka reprezentativac Srbije napusti „bikove“.

Već izvesno vreme italijanski mediji pišu o tome da je Jurić veoma nezadovoljan načinom na koji Radonjić doživljava profesionalne obaveze.

U skladu sa tim, iskusni stručnjak ga već određeni period u sezoni uopšte ne koristi, a kako se situacija odvija, lako bi moglo da se desi da je rođenom Nišliji vreme isteklo i u klubu velike tradicije ali osrednjih rezultata u poslednjih par decenija.

Radonjić nije bio u protokolu za jučerašnji meč sa Atalantom koji su „bikovi“ rešili u svoju korist sa 3:0.

Razlog je bio u tome  što se, prema mišljenju trenera Jurića, nije dovoljno zalagao na poslednjem treningu zbog čega je morao ranije da ode na presvlačenje.

Mediji su odmah počeli da se bave verovatnoćom njegovog odlaska iz kluba već tokom zimske pauze, međutim, po svemu sudeći do takvog raspelta neće doći u skorije vreme.

– Da li Radonjić odlazi u januaru? Rekao bih da ne ide nigde. Videćemo šta će biti na tržištu… Ima još mnogo utakmica. Možda će već sledeću igrati i biti dobar – poručio je Davide Vinjati, sportksi direktor Torina.

Baš kao i trener Jurić, i Vinjati smatra da Radonjiću nedostaje više profesionalizma i zalaganja na treninzima kako bi postao ravnopravan kandidat za mesto u timu, odnosno startnoj postavi.

– Nemanja kao i bilo koji drugi igrač mora da pokaže da ima vrednost za ovaj klub, a onda je na treneru da donosi tehničke odluke, da bira.
Talenat je tu, nije sporan. Međutim potreban je i profesionalizam.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari