Rafael Nadal se povredio na turniru u Brizbejnu: “Nisam siguran da ću igrati na Australijen openu” 1Foto: EPA-EFE/JONO SEARLE

Španski teniser Rafael Nadal, koji je posle pauze od godinu dana prvi put zaigrao na turniru u Brizbejnu, saopštio je da se povredio tokom četvrtfinalnog meča sa Australijancem Džordanom Tompsonom (5:7, 7:6, 6:3) i da nije siguran da li će moći da nastupi na Australijen openu.

Nadal je posle meča rekao da je tokom ovog duela osetio bol u mišiću, zbog čega je tražio i medicinski tajm-aut.

– Problem je na sličnom mestu kao prošle godine, ali nije isti. Da jeste, odmah bih znao. Prošle godine je to bio ligament, a sada je u pitanju mišić. Moram da vidim kakav ću biti kad sutra ustanem, ali nadam se da ću sledeće sedmice trenirati za Melburn. Problem je samo što je bol u sličnom predelu, pa zbog toga brinem malo više nego obično – rekao je Nadal posle duela, u kojem je imao i tri meč lopte.

Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena otkrio je da dugo nije trenirao punim intezitetom i da nije u najboljoj formi pred početak prvog grend slema u sezoni.

– Moram da prihvatim sve što se bude desilo. Ako se nešto dogodi, ako imam problem u nekom drugom delu tela, to moram da prihvatim. Ovo je početak, nisam igrao turnir dugo, a nije ni da sam trenirao na najvišem nivou mesecima. Poslednji mesec je bio prilično dobar kad je reč o intenzitetu, ali to nije dug period. Nadam se da povreda nije ozbiljna, da ću trenirati sledeće nedelje i da ću igrati u Melburnu, ali iskreno, nisam sto posto siguran ni u šta sada – izjavio je Nadal.

Ovogodišnji Australijen open igra se od 14. do 28. januara u Melburnu, a trofej brani Novak Đoković, koji je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari