"Ne verujem dok ne vidim krv": Đoković na udaru australijskog liberala, bivšeg tenisera, za zloupotrebu medicinskog tajm-auta 1Foto: EPA-EFE/MICK TSIKAS

Džon Aleksander (72), koji se posle teniske karijere s vrhuncem u Dejvis kupu 1977. posvetio politici kao član Liberalne partije Australije, sikće na najboljeg tenisera sveta.

Po njegovom viđenju, podstaknutom sa meča Junajted kupa u Pertu između Srbije i Češke, Novak Đoković zloupotrebljava medicinski tajm-aut kao strategiju da zaustavi nalet protivnika i za predah u takvim zahtevnim situacijama.

Našem asu je u jednom momentu u duelu s Jiržijem Lehečkom pritekao u pomoć fiziterapeut, koji mu je snažnim pritiskanjem palcem masirao desnu ruku iznad zloba.

Da nelagodni osećaj u ruci kojom igra nije bezazlen, videlo se i sutradan na četvrtfinalnom meču protiv Australije, gde je očigledno platio danak tom problemu i nije prikazao igru na šampionskom nivou protiv kuražnog Aleksa de Minora.

"Ne verujem dok ne vidim krv": Đoković na udaru australijskog liberala, bivšeg tenisera, za zloupotrebu medicinskog tajm-auta 2
Foto: Fonet/AP

Aleksander, koji ima i grend slem trofeje u dublu s Australijan opena 1975. i 1982, nije prvi, a ni poslednji koji diže glas na Đokovićevu potrebu da posegne za stručnom lekarskom ili fizioterapeutskom pomoći.

Ko god da ga je zbog toga uzeo u usta, sebi je momentalno obezbeđivao najveću medijsku pažnju.

„Igrači rutinski koriste tu mogućnost da bi stekli taktičku prednost nad protivnikom. Trebalo bi zato preispitati celishodnost takvog pravila“, upozorava Aleksander.

„Ako postoji znak pitanja o njegovoj veličini u celoj karijeri, onda su to medicinski tajm-auti kao njegova psihološka igra. U ovom trenutku moram da kažem da se slažem s mnogim svojim prijateljima koji kažu da ne veruju u povredu dok ne vide krv“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari