Novak Đoković posle eliminacije u Ženevi: Zabrinut sam, ne vidim sebe kao favorita na Rolan Garosu 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza od Čeha Tomasa Mahača (6:4, 0:6, 6:1) u polufinalu turnira u Ženevi da, sudeći po trenutnoj formi, nije među favoritima za osvajanje predstojećeg Rolan Garosa.

On je dodao i da se mučio na terenu, naročito posle prvog seta, kada je zatražio medicinski tajm-aut.

– Naravno da sam zabrinut. Nisam igrao dobro tokom cele godine, osim nekoliko mečeva. Stvari su takve kakve su. Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Pokušaću da idem meč po meč, pa ćemo videti – rekao je Đoković i dodao:

– Nisam imao dobar dan, bilo je jako teško. Imao sam neverovatnu mučninu tokom prvog dela meča. Ne želim da oduzimam ništa od Tomaša Mahača, koji je zaslužio pobedu, ali, ne znam šta da mislim o ovoj igri. Voleo bih da zaboravim.

Srpski teniser je potom rekao da se mučio na terenu.

– Ne znam kako sam osvojio drugi set. Na kraju, balans je dobar, nadao sam se da ću odigrati jedan meč ovde, odigrao sam čak tri. Nije lepo patiti ovako na terenu. Teško je fokusirati se na tenis kada imate brige na umu. Nadam se da ću biti zdrav za Rolan Garos – zaključio je Đoković.

Rolan Garos počinje 26. maja, a Đoković u prvom kolu igra protiv Francuza Pjer-Igoa Erbera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari