Rafael Nadal završio sa tenisom do kraja sezone 1Rafael Nadal Foto: EPA-EFE/ LUKAS COCH

Rafael Nadal ne samo da je odustao od učešća na ovogodišnjem US openu, već je rešio da se odmori od tenisa do kraja sezone.
Njega već izvesno vreme muče bolovi u stopalu zbog kojih je i rešio da napravi dužu pauzu.

Četvorostruki osvajač US opena o odluci da se ne pojavi u Njujorku na poslednjem ovosezonskom grend-slemu koji počinje 30. avgusta obavestio je javnost vrlo detaljno obrazloživši probleme sa kojima se bori još od 2005. godine.

– Mučio sam se mnogo više nego što bi trebalo sa stopalom i sada moram da uzmem pauzu. Posle razgovora sa timom i porodicom, doneta je odluka da se posvetim oporavku. Ove godine sam propustio mnoge turnire koji mi znače, poput Vimbldona i Olimpijskih igara, a sada propuštam i US open. Moram da promenim mnoge stvari, da vidim šta je najbolje za moje stopalo. To nije nova povreda, vučem je od 2005. godine. Mnogo toga nije išlo kako treba do sada, pa je došao trenutak da se donesu određene odluke. Moraću da se podvrgnem nešto drugačijem tretmanu kako bih našao rešenje i omogućio sebi da nastavim sa karijerom još nekoliko godina – poručio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari