Ragbi Liga: Zvezda protiv najstarijeg amaterskog kluba u Čelendž Kupu 1Foto: Ragbi klub CZ

Crvena zvezda će se, u nedelju, od 14:30 sati, u prvom kolu Čelendž Kupa, sastati sa Milomom.

To će biti susret najstarijeg protiv najmlađeg kluba u takmičenju.

Čelendž Kup je najstarije i najmosovnije takmičenje na svetu, a crveno-beli ragbisti su prošle godine osvojili sva 4 trofeja na domaćoj sceni i tako osigurali pozivnicu za učešće. Sada imaju priliku da naprave čudo i pobedom protiv Milloma uđu u istoriju kao prvi srpski klub koji je nastupao u ovom najprestižnijem Kup takmičenju.

“Ovo će biti ogroman podstrek za ragbi u Srbiji, pobeda bi za nas bila velika kao ceo svet”, kaže predsednik kluba Željko Delić.

https://www.facebook.com/red.star.rugby/videos/230236791253622/

Crvena zvezda ide na teško i daleko putovanje u Kumbriju i gradić Millom gde ih dočekuje najstariji amaterski klub na svetu u prvom kolu Čelendž Kupa, što dodaje još veću težinu ovoj utakmici. Biće veliko iznenađenje ako najnoviji klub u takmičenju pobedi najstariji, svakako će to biti i veliki podstrek za ragbi u Srbiji.

Ragbi Liga klub Crvene zvezde je osnovan 2006. Prvi veliki trofej je došao 2014. osvajanjem Prvenstva Srbije, a od tada klub je išao samo ka boljem i šansa u ovom prestižnom takmičenju je samo potvrda predanog i kvalitetnog rada.

“Svesni smo da ćemo sada zauvek postati deo istorije, a ako budemo napredovali u Kupu to će biti spektakularno za ceo svet ragbi lige. Ako dođemo u kolevku ragbija i ostvarimo pobedu to će zaista biti nešto posebno”, Ističe Delić sa velikom dozom entuzijazma.

Koliko je ovaj događaj značajan, ne samo za ragbiste u Srbiji, govori i velika medijska pažnja, pre svega BBC-ja koji če uživo prenositi samo ovu utakmicu prvog kola Čelendž Kupa. Utakmica se igra u nedelju 27. januara od 14:30h, a prenos možete da pratite na ovom https://www.bbc.com/sport/rugby-league/match/EVP2946668?fbclid=IwAR2gsf8VeFT8-tiXm8-KetQ-P9UGQdmRLvCKnMljHk3oz8BZqMnGS8QG2kc.“ rel=“noopener“ target=“_blank“>linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari