Ramadani (ni)je svetlo na kraju tunela 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Može li poznati mendažer Falji Ramadani da spase FK Mačvu ukoliko preuzme vođenje kluba, pitanje je koje ovih dana zaokuplja ne samo šabačku već celokupnu srpsku fudbalsku javnost.

Nezvanične najave Sport kluba da je kontroverzni menadžer već u pregovorima oko preuzimanja šabačkog kluba uzburkale su javnost.

Iz šabačkog superligaša su demantovali da se pregovara sa Ramadanijem, ali nisu porekli da bi u njegovom dolasku klub mogao da se spase totalnog kolapsa koji mu preti.

– Fudbalski klub Mačva imao je mnogo problema u ovoj godini, iz kluba se povukao predsednik Ivica Kralj, a kolo pre kraja jesenjeg dela prvenstva klub je napustio i šef stručnog štaba Dragan Aničić. Klubom rukovodi dosadašnja uprava koja će nastaviti sa daljom konsolidacijom, kako bismo što spremniji dočekali prolećni deo sezone u kojoj je cilj opstanak u najvišem rangu takmičenja. Ovim putem demantujemo natpise u pojedinim medijima da se vode pregovori o preuzimanju kluba sa gospodinom Faljijem Ramadanijem, koji ima saradnju sa najvećim klubovima u našoj zemlji i Evropi. Svakako bi bio interes da i naš klub ima takvu saradnju, ali takvi razgovori uopšte nisu vođeni. Klub ima dovoljno svojih problema, i ovakve neistine samo dodatno destabilizuju već tešku situaciju – saopšteno je iz Mačve.

Pitanje svih pitanja je zašto bi se uopšte Ramadani hvatao u koštac i ulagao svoj novac u klub koji je i dalje u javnom vlasništvu, osim ako ne bi došlo do privatizacije u kojoj bi on bio najbolji ponuđač.

Severnomakedonski menadžer albanskog porekla trenutno je i u procesu sudskog postupka pred španskim sudom zbog neplaćenog poreza, a zbog koga mu preti i moguća zatvorska kazna. Stoga se dodatno postavlja pitanje kakvu bi korist imao od ulaganja u klub za čije samo dugove treba velika svota novca, bez otvaranja priče o neophodnim investicijama u zimskom prelaznom roku, da bi uspeo da i na kraju sezone sačuva status superligaša.

Odgovor se verovatno, kao i u svemu ostalom, krije u interesu političkih krugova i nove vladajuće većine u Gradu Šapcu, koja bi možda kontroverznom menadžeru mogla da ponudi neke druge usluge u zamenu za spasavanje Mačve.

Gradonačalenik Pajić: Nećemo ljude sumnjive reputacije

Šabački gradonačelnik Aleksandar Pajić saopštenjem je demantovao navode o potencijalnom uplivu Ramadanija u lokalni klub.

„Sve što je navedeno apsolutno je netačno. Predstavnici grada Šapca, niti vode, niti su vodili pregovore sa Falijem Ramadanijem, kao ni njegovim saradnicima. Šabački kluba sa tradicijom grad će snažno podržati, privrednici ovog grada i svi Šapčani koju su emotivno vezani za njega i neće dozvoliti da o njegovoj sudbini odlučuju kompromitovani menadžeri sa sumnjivom reputacijom. Iznošenje ovakvih dezinformacija nanosi štetu gradu Šapcu i Republici Srbiji“, stoji u njegovom obraćanju javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari