Ranjeni "orlovi" napadaju Portugal 1Foto: STARSPORT (arhiva)

Meč na stadionu „Luž“ (20.45) propustiće zbog povreda Kolarov, Matić, Kostić, Fejsa, dok su još uvek neizvesni nastupi Tadića i Mitrovića

Fudbaleri Srbije večeras u Lisabonu (20.45) imaju protiv reprezentacije Portugala prvi i verovatno najteži ispit na pohodu ka Evropskom prvenstvu 2020. godine. „Orlovi“ neće istrčati u najjačem sastavu na stadion Benfike „Luž“ pošto je zbog povreda praktično lekarski tim krojio sastav na koji će selektor Mladen Krstajić moći večeras da računa.

U Lisabon nisu zbog povreda ni otputovali kapiten Aleksandar Kolarov, njegov zamenik Nemanju Matića, kao ni Filip Kostić. LJubomir Fejsa je u subotu zamolio selektora da zbog bolova ipak bude oslobođen reprezentativne dužnosti. Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić su propustili prijateljski meč protiv Nemačke, a pitanje je za koliko će minuta na terenu večeras imati snage. Ne treba posebno napominjati da Krstajić od ranije ne računa na Milivojevića i Nastasića koji ne žele da igraju za „orlove“, kao i da je Ivan Obradović u poslednjem momentu odbio poziv selektora.

Stub odbrane Srbije u Portugalu biće defanzivac Fiorentine Nikola Milenković, koji tvrdi da ima recept kako da se „orlovi“ odbrane od Kristijana Ronalda i ekipe.

– Jedna od naših dobrih strana je da možemo da iskoristimo ofanzivni prekid. Imamo dosta visokih i to može da nam bude adut. Uvek pokušavam da kroz celu utakmicu bodrim igrače, da daju sve od sebe i najviše što mogu. Kroz priču na terenu pokušavam da im pomognem da se pozicioniraju najbolje moguće, da smanjimo protivniku šansu da nas ugrozi. To bi trebalo da radi svaki defanzivac, da bude ratnik na terenu, da pomaže ostalim igračima, jer sve vidi iz zadnje linije – istakao je Milenković.

Desni bek Srbije Antonio Rukavina smatra da će uspeti da zaustavi kapitena Portugala.

– Mislim da je protiv takvih igrača poput Ronalda i selekcija kao Portugal važna timska igra. Protiv Brazila, mislim da sam imao malo duela jedan na jedan sa Nejmarom, a ruku na srce i bolji defanzivci od mene mogu da imaju dosta problema. Portugal je odigrao nerešeno protiv Ukrajine. I jedni i drugi su izgubili dva boda, ali nama to može biti značajno samo ako izvučemo pozitivan rezultat. Sve zavisi od nas – zaključio je Rukavina.

Selektor Krstajić je prema poslednjim informacijama iz Lisabona isprobavao taktiku sa dva napadača, odnosno sa Mitrovićem i Jovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari