"Ranjeni" Partizan gostuje Ciboni u "klasiku" ABA lige 1Foto STARSPORT

ABA liga ulazi u završnicu i već je počela poslednja raspodela karata za konačni plasman.

Iako je samo Crvena zvezda i teoretski obezbedila učešće u plej-ofu, Cedevita, Budućnost i Partizan su praktično tamo već sa jednom nogom. Za to su im potrebne samo jedna ili dve pobede u predstojećih pet kola, tako da su šanse Mege kao jedinog preostalog pretendenta baš minimalne. Mnogo neizvesnije je u donjem domu, četiri ekipe su u grčevitoj borbi za opstanak, a još tri osećaju vatru pod nogama.

Derbi kola je „klasik“, Cibona koja je među tom trojkom koja nije prebrinula brige oko opstanka, dočekuje „ranjeni“ Partizan koji će se do kraja boriti za plej-of i poziciju u doigravanju. Crno-beli imali su veliko i fizičko i psihičko pražnjenje u sredu protiv Ritasa, iako je ABA liga prioritet ekipe moglo bi ponestati svežine protiv rivala koji je mnogo odmorniji. Cibona igra promenljivo, ali je trener Ivan Velić ipak ekipu doveo na viši nivo, sa koga mogu da budu nagazna mina i za najjače.

– U odnosu na našu prvu utakmicu oni su jači za Renfroea i Jankovića i dobili su puno veću širinu, pogotovo sa Renfroeom jer su promenili poziciju Pejdža sa 1 na 2 i on je tu daleko opasniji. Dobili su i pod košem više opcija s Jankovićem tako da će s te strane biti teško. Ključ utakmice će biti naša obrana na njihovu pik igru. Trener Partizana vrti praktično sve kroz pik i tu jako dobro kažnjavaju protivnika. Imamo jako dobru atmosferu, dobro radimo i igrom koja mora biti na visokom nivou u vidu skoka, agresivnosti i broja izgubljenih lopti, možemo doći do još jedne pobede – rekao je Velić.

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, neće moći da računa na Radeta Zagorca koji je protiv Ritasa obnovio povredu zbog koje je već dugo pauzirao. Ostali će biti u rosteru.

– Cibona – Partizan je istorijski meč, pravi klasik. Svi znamo koliko su ova dva kluba važna za razvoj košarke i koliku pažnju dueli Cibone i Partizana uvek izazivaju. Osim tog istorijskog rivalstva, pet kola pre završetka lige i jedni i drugi imamo svoje razloge za maksimalnu motivaciju u meču. Zbog toga očekujem veoma dobru utakmicu – smatra Trinkijeri.

Krilo Partizana Bandža Si rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv veoma dobrog tima.

– Ukoliko želimo pobedu, moramo ostati fokusirani i konzistentni tokom svih 40 minuta. Ključno je da odigramo timski i prikažemo veliku borbu“, istakao je Si.

U prvom ovosezonskom meču sutrašnjih rivala, crno-beli su u Beogradu slavili rezultatom 86:67.

Raspored i tabela

Cibona – Partizan              17.00

Crvena zvezda – Olimpija              19.00

Igokea – Cedevita             21.00

Nedelja:

Mega – Bemaks 17.00

Krka – FMP          19.00

Ponedeljak:

Budućnost – Mornar       18.00

 

  1. Crvena zvezda 16-1
  2. Cedevita 12-5
  3. Budućnost 12-5
  4. Partizan 11-6
  5. Mega 9-8
  6. Mornar 7-10
  7. FMP 7-10
  8. Cibona 7-10
  9. Igokea 6-11
  10. Olimpija 5-11
  11. Zadar 5-11
  12. Krka 5-11

Finalni turnir juniora u Slavonskom brodu

Finalni turnir juniorske ABA lige igraće se 6. i 7. aprila u Slavonskom Brodu. Košarkaški podmladak Crvene zvezde, Cedevite, Cibone i Igokee će se za titulu najboljeg boriti u tamošnjoj dvorani „Vijuš“, a raspored utakmica naknadno će biti objavljen. Domaćini prvog dela takmičenja bili su Bar i Zadar, i sa tih turnira po dva najbolja tima su se plasirala na fajnal-for. Prošle sezone pobednik juniorske ABA lige je bila ekipa Mege Bemaks, nakon što je savladala Crvenu zvezdu sa 82:60 u finalu na fajnal-foru koji je održan u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari