Rapsodija Zvezde, Radnički nemoćan 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su porazili Radnički iz Kragujevca sa 5:0 (2:0) u derbiju 26. kola Superlige.

Crveno-beli su tako uvećali prednost naspram najbližeg pratioca, Partizana, koji je ranije danas remizirao 1:1 sa ekipom Mladosti u Lučanima.

Sada izabranici Vladana Milojevića dočekuju dvonedeljnu pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih „akcija“ sa četiri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala (65-61).

Zvezda je furiozno krenula od starta utakmice i već u desetom minutu povela.

Nakon kornera koji je izveo Gelor Kanga najspretniji u protivničkom šesnaestercu bio je Marko Stamenić koji je sa „dalje“ stative sproveo loptu u mrežu Stojana Lekovića.

Samo sedam minuta kasnije mogla je Zvezda da dođe do ubedljivijeg vođstva, ali je šut Osmana Bukarija u korner poslao Leković.

Ipak u 20. minutu gostima nije bilo spasa, nakon centaršuta Srđana Mijailovića, napadač crveno-belih Šerif Ndiaje se sjajno snašao i petom poslao loptu u nebranjeni deo gola Lekovića.

Drugo poluvreme nije počelo dobro za gostujuću ekipu, pošto je štoper Slobodan Simović dobio dva žuta kartona u samo nekoliko minuta, te je tim Feđe Dudića od 48. minuta igrao sa igračem manje.

Zvezda je dva minuta kasnije iskoristila prednost igrača više i Endiaje je postigao drugi gol na utakmici, a asistirao mu je Mirko Ivanić.

Četvrti gol za domaću ekipu postigao je Im Bem Hvang u 68. minutu, nakon ubacivanja Petera Olajinke.

Posle prodora po desnoj strani, u 76. minutu, Aleksandar Katai je izašao pred golmana Radničkog i postavio konačan rezultat. To je bio njegov 108. gol za Zvezdu i sada ima jedan manje od legendarnog Rajka Mitića, koji zauzima osmo mesto na klupskoj listi strelaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari