Rasistički incidenti na utakmici MZT - FMP u Skoplju, trener gostiju upozorio da će sledeći put njegova ekipa napustiti utakmicu (VIDEO) 1Foto: MZT Skopje/Danail Petrović

Košarkaši MZT pobedili su FMP u Skoplju sa 87:82 u meču 20. kola ABA lige, a utakmicu su obeležili rasistički ispadi jednog dela publike.

– Čestitam MZT, a ovo što ću sada reći nema nikakve veze sa ovom utakmicom niti pobedom, niti umanjujem. Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku, mi na trećem gostovanju za redom slušamo povike džipsi i manki (podrugljiv naziv za pripadnike romske pripadnosti, kao i reč majmun kao uvreda za tamnopute košarkaše) – rekao je trener gostiju Nenad Stefanović.

On je dodao da će, ukoliko se slični incidenti ponove, povući ekipu sa terena.
– To je bruka i sramota. Ovo je 21. vek i mi i dalje imamo nekog ko omalovaža nekog zbog boje kože. Mislio sam da nije 13. vek, to je treće gostovanje. Još veći paradoks, MZT ima tri takva momka, ti vređaš i naše igrače i svoje. Pritom, moji momci nijednom gestikulacijom nisu zaslužili, kažem sad, a sledeći put izlazimo s utakmice. Ovo je 21. vek, a da se sluša džipsi i manki. Skandal – izjavio je trener ekipe iz Železnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari