Rasplet na vidiku, a fudbalska čast na proveri 1

Kao što se i očekivalo, 26. kolo prvenstva u drugoj srpskoj fudbalskoj diviziji nije donelo veća iznenađenja. Ekipa Zemuna očekivano je na gostovanju u gradskom duelu protiv Sinđelića zabeležila pobedu 3:2 i zadržala bod prednosti ispred Slobode iz Užica, koja je juče igrala protiv „fenjeraša“ sa Karaburme.

Mačva je lako pobedila u Dobanovcima Budućnost (3:1), Inđija je sa 2:0 bila bolja od Dinama. Bežanija i Radnički iz Pirota su osvojili po bod na gostovanjima u Jagodini i Borči u oba susreta bilo je 1:1. ČSK je u Čelarevu protiv novosadskog Proletera (1:0) osvojio tri spasonosna boda za opstanak u društvu prvoligaša. Kiksom protiv već otpisane Kolubare na svom terenu ekipa OFK Odžaka overila je ispadanje u svojoj debitantskoj sezoni u ovom rangu takmičenja. Mačva je već superligaš, u niži rang se sele OFK Beograd i Kolubara kao sigurni, dok će u poslednja četiri kola pokušati da se ispadanja spasu BSK Borča i Odžaci, a bodove spase tražiće i ekipa Sinđelića, mada i ekipa ČSK iz Čelareva još nije prebrinula brigu oko opstanka.

Najinteresantnije će u preostala četiri kola biti ko će uz tim iz Šapca u fudbalsku elitu: Zemun ili Sloboda. Zemun kod kuće igra sa otpisanim OFK Beogradom i nezgodnom Jagodinom, a odlazi u goste Budućnosti i vranjskom Dinamu. Užičani na svom stadionu dočekuju Budućnost i Dinamo, a gostovaće Jagodini i Bežaniji. U glavnim ulogama raspleta borbe za drugo mesto biće ekipe iz Vranja i Jagodine.

– Mi ćemo do kraja prvenstva igrati maksimalno pošteno i nas ne interesuju nikakvi dogovori i spekulacije. Dinamo je tim sa tradicijom i nećemo dozvoliti da u godini kada slavimo sedam decenija postojanja bilo ko upre prst u nas, jasan je u izjavi za Danas trener Vranjanaca Dragan Antić. Svojim odnosom prema igri i ekipa iz Jagodine koju predvodi Vladan Petrović pokazala je spremnost da ne upadne u zamku mešetarenja i sumnjičavosti. Rasplet je na vidiku a fudbalska čast na proveri. 

TABELA

Mačva 56, Zemun 51, Sloboda 47 (-1), Radnički i Inđija 39, Dinamo 37, Bežanija i Jagodina 35, Proleter i Budućnost 33, ČSK 31, Sinđelić 29, OFK Odžaci i BSK 26, Kolubara 25, OFK Beograd 13 (-1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari