Raspored utakmica odbojkaša Srbije na Svetskom prvenstvu: Danas protiv Portorika u drugom meču grupne faze 1Foto: EPA-EFE/Tomasz Wiktor

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Ukrajinu rezultatom 3:0 u prvom meču na Evropskom prvenstvu koje se igra u Poljskoj i Sloveniji. Već danas se u drugoj utakmici u grupi sastaju sa Portorikom (17.30 časova), a u poslednjem meču prve faze, u sredu 31. avgusta, rival će im biti Tunis (17.30).

Sistem takmičenja je takav da bi za odbojkaše bilo idealno da i u preostale dve utakmice zabeleže maksimalne pobede i da u svakom setu razlika bude visoka.

Srbija bi trebalo bez problema da zauzme prvo mesto u grupi, ali je zbog nastavka učinak veoma važan.

U osminu finala će proći 16 selekcija – 12 sa prvog i drugog mesta, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Neće biti ukrštanja jedne grupe s drugom, već će 16 ekipa biti rangirano po učinku. Prva dva mesta su rezervisana za domaćine Sloveniju i Poljsku, ukoliko prođu dalje.

Za reprezentaciju Srbije bi bilo veoma važno da bude visoko na toj listi kako bi izbegla najjače protivnike na prvom eliminacionom stepeniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari