Rasterećeno svom snagom 1Foto: Starsport

Oslabljena i umorna Crvena zvezda igra danas protiv CSKA u Moskvi u okviru 22. kola Evrolige. Nakon serije evroligaških pobeda, srpski tim ulazi u utakmicu posle dva uzastopna poraza, bez povređenih Stefana Jovića i Nemanje Dangubića.

Plej je zbog problemima sa leđima već imao manju minutažu u utakmicama sa Partizanom i Efesom, a zbog istog problema nije otputovao u Moskvu.

Na drugoj strani CSKA je izgubio prethodnu evroligašku utakmicu od Fenerbahčea, ali zato ima tri uzastopna trijumfa kod kuće na kojima je prosečno beležio 88.7 koševa. U poslednjoj utakmici koju je igrao u VTB ligi prošlogodišnji šampion pobedio je bez problema Avtodor, a u tim su se vratili Miloš Teodosić i Viktor Kirjapa, koji nisu igrali protiv Fenera. Za Moskovljane, koji su skliznuli sa prvog mesta na tabli Evrolige, predstojeći duel biće i prilika da se oduže za poslednji poraz u Beogradu.

Trener Dejan Radonjić još jednom je naglasio koliko povrede i umor opterećuju tim sa Malog Kalemegdana.

– Očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima puno razloga da veruje da može da odbrani trofej. Mi imamo našu problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom. U timu nema Stefana Jovića koji nije trenirao od utakmice sa Partizanom, i koji se oporavlja od povrede leđa, Nemanja Dangubić takođe neće igrati protiv CSKA. Bez obzira na sve navedeno, moramo dati sve od sebe, jer želimo da odigramo dobru utakmicu u Rusiji – rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Luka Mitrović takođe apostrofira povrede i umor, dodajući da najvažniji mečevi tek dolaze.

– Idemo rasterećeni u Moskvu, sa željom da pre svega pokažemo napredak u igri u odnosu na prethodna dva meča. Teško je održati konstantu u odnosu na prethodne mečeve u Evroligi, vidite da i ostale ekipe imaju problema u svojim nacionalnim šampionatima. Pokušavamo da se izborimo sa umorom i povredama, ali mnogo je mečeva ispred nas da se igraju, oni najvažniji tek slede, i svaki igrač će nam biti preko potreban – kazao je Mitrović.

Slično kao kapiten razmišlja i Čarls DŽenkins, koji kaže da očekuje da će Zvezda biti najbolja onda kada bude bilo najpotrebnije. Zvezdin plej dodaje da iako svi žele da dobiju svaku utakmicu, „u realnom svetu to ne ide tako“.

– Teška utakmica je pred nama, i sada će biti sve teže i teže. CSKA ulazi u ovaj meč nakon poraza od Fenerbahčea, i sigurno će izaći izuzetno motivisani. Ulazimo u finiš regularnog dela, i mnogo timova ima ambiciju a i šansu da se plasira u TOP 8. Želim da pružimo dobru utakmicu protiv jednog od najboljih timova u Evropi, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Svesni smo da ulazimo posle dva poraza, ali tek smo na polovini sezone, najvažnije tek sledi, i očekujem da kao tim, kao grupa napredujemo i budemo dobri kada to bude bilo najvažnije – zaključio je DŽenkins.

Po povratku u Beograd, Crvenu zvezdu očekuju mečevi sa Cibonom i Karpošem u nedelju i utorak, a nakon toga sledi selidba u Niš na završnicu kupa Radivoja Koraća.

Jubileji Lazića i Simonovića

Za Branka Lazića i Marka Simonovića derbi sa Partizanom u ABA ligi bio je značajan i kao svojevrsni jubilej. Lazić je postao treći igrač po broju nastupa u dresu crveno-belih dok je Simonović upisao 250. meč u Zvezdinom timu. Sa 355 utakmica Laza je iza sebe ostavio Dragišu Vučinića i Vuka Radivojevića, dok su ispred njega Predrag Bogosavljev sa 423, odnosno Slobodan Nikolić sa 429 mečeva. Lazić je u Zvezdi od 2011. godine, a za to vreme osvojio je sa klubom po dve titule ABA lige i Srbije, kao i tri Kupa Radivoja Koraća. Simonović je tokom četiri godine uzeo jednu ABA ligu, titulu prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća, postigavši ukupno 1.899 poena.

Raspored i tabela

Uniks – Real Madrid 17:00

Efes – Milano 18:30

CSKA – Crvena zvezda 19:00

Makabi – Baskonija 20:05

Panatinaikos – Bamberg 20:15

Petak

Darušafaka – Fenerbahče 18:00

Olimpijakos – Žalgiris 20:00

Barselona – Galatasaraj 21:00

 

1. Real Madrid 16-5

2. CSKA Moskva 15-6

3. Olimpijakos 15-6

4. Fenerbahče 14-7

5. Crvena zvezda 12-9

6. Panatinaikos 12-9

7. Baskonija 12-9

8. Efes 10-11

9. Darušafaka 10-11

10. Žalgiris 9-12

11. Bamberg 8-13

12. Barselona 8-13

13. Uniks 7-14

14. Makabi 7-14

15. Milan 7-14

16. Galatasaraj 6-15

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari