Foto: FoNet/EHF Euro 2016 (arhivska fotografiaj)

Takmičarski potpuno rasterećena, jer je očekivanom pobedom nad Slovenijom i podvigom protiv aktuelnog kontinentalnog vicešampiona Španije, već prebrinula plasman u drugi krug šampionata Evrope u Švedskoj i prenos dva boda, ali s očigledno naraslim samopouzdanjem.

Naše devojke su se tri puta sastajale s četvrtfinalistkinjama letošnjih Olimpijskih igara poslednjih godina i zanimljivo da su mečevi u Beogradu, Kristijanštadu i Kragujevcu završeni bez pobednika (23:23, 18:18, 25:25), iako im je tada kao i sada lider ekipe bila Izabela Gulden, srednji bek rumunskog ĆSM Bukurešta, osvajača ovogodišnje klupske Lige šampiona.

– Ako nam se ukaže prilika da pobedimo Šveđanke nećemo je propustiti. Na vreme smo ostvarile prvobitni cilj na ovom prvenstvu, a u nastavku takmičenja, u novoj grupi u Geteborgu, gledaćemo još nekoga da iznenadimo. Kao što smo to uradile sa Španijom – rastu ambicije selektorki Dragici Đurić, uprkos brojnim slabostima i oscilacijama u igri njenih devojaka u prvih 120 minuta EURO.

Desni bek Jelena Lavko tvrdi da nju, saigračice i stručni štab nije zatekao učinak u prva dva kola. Kao rukometnu javnost i to ne samo u Srbiji.

– Znamo da drugi nisu očekivali da ovako počnemo prvenstvo, ali bitnije je da smo mi verovale da ćemo imati mnogo više od 0 predviđenih bodova posle Slovenije i Španije. Pune smo adrenalina i samopouzdanja, spremne za borbu sa Šveđankama. Ne znam kako posle svog poraza od Slovenki i našeg slavlja protiv Španije gledaju na Srbiju, ali sam sigurna da će im biti teško ako pomisle da će im biti lako s nama. Zašto bismo prenele dva boda u naredni krug, ako imamo priliku za četiri – samouverena je prvotimka mađarske Albe Fehervar.