Rastu šanse da Crvena zvezda i Partizan zaigraju u Evroligi 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Iako je Đordi Bertomeu tokom nedavno završenog Fajnal-fora u Beogradu poručio da sledeće sezone Srbija neće imati dva predstavnika u Evroligi, prognoze odlazećeg prvog čoveka takmičenja mogle bi da se ispostave netačnim. Za sredu je zakazan sastanak akcionara Evrolige na kojem bi moglo da bude utanačeno koje će tri ekipe naredne sezone popuniti upražnjena mesta, nakon suspenzije ruskih klubova. Prema relevatnijim izvorima, nije nemoguće da to budu upravo Crvena zvezda i Partizan, uz Valensiju.

U sredu bi trebalo da bude utanačeno koliko će klubova naredne sezone učestvovati u Evroligi, ukoliko to bude 18, ne bi bilo nemoguće da večiti rivali čine deo takmičenja.

Naime, Aris Barkis, urednik renomiranog portala Eurohoops, smatra da su šanse srpskih velikana velike i da bi Zvezda i Partizan, uz Valensiju trebalo da dobiju specijalne pozivnice.

Barkis piše da je to postalo jasnije nakon što su večiti rivali izborili učeščće u finalu plej-ofa ABA lige.

„Sa Zvezdom i Partizanom u finalu ABA lige skoro je sigurno da će poslednja tri mesta u Evroligi pripasti srpskim klubovima i Valensiji“, napisao je Barkis na svom Tviter nalogu.

Šampion Jadranske lige je svakako siguran, dok je drugi njen predstavnik zavisio i od Burse, jer je ona kao finalista Evrokupa bila legitiman kandidat za Evroligu. Turci ipak nisu spremni da obezbede minimalan budžet od 7.000.000 evra za narednu sezonu što otvara novo mesto.

Klubovi, sigurni učesnici naredne seozne biće: deset akcionara bez moskovskog CSKA: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče, Anadolu Efes, Olimpija Milano i Žalgiris, zatim vlasnici višegodišnjih licenci: Bajern, Alba i Asvel, Virtus iz Bolonje kao osvajač Evrokupa, te Monako, šampion tog takmičenja iz sezone 2020/2021, koji je status evroligaša zadržao plasmanom u plej-of.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari