Rat menadžera za reprezentaciju 1Foto: Epa FRANCK ROBICHON (Arhiva)

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović obavestio je javnost da ne postoji ni saradnja niti svađa ni sa jednim menadžerom, pa ni sa Faljijem Ramadanijem.

Šurbatović se oglasio samo nekoliko dana pošto je Milan Obradović, pomoćnik selektora Srbije Mladena Krstajića, objasnio da je kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević „hteo da sa svojim menadžerom (Faljijem Ramadanijem) napravi puč pred meč protiv Brazila na Svetskom prvenstvu u Rusiji“.

– Prvo mora vrlo jasno da se kaže da FSS niti ima saradnju, niti je imao problema sa bilo kojim menadžerom, kao i ni sa Faljijem Ramadanijem. Na Svetskom prvenstvu u Rusiji nastao je problem sa jednim njegovim igračem. Tada je uspostavljen kontakt sa Faljijem i on je pomogao da se problem sa tim igračem reši – rekao je Šurbatović agenciji Tanjug.

Epilog takozvanog nesporazuma na Mundijalu je da Krstajić nije pozvao Milivojevića na mečeve Lige nacija protiv Litvanije i Rumunije što se u nedostatku izlaska selektora pred javnost, odnosno novinare, može široko tumačiti kao vid odmazde prema fudbaleru.

– Predsednik FSS Slaviša Kokeza je skrenuo pažnju svima u Savezu, kao i stručnom štabu „A“ tima da se u budućnosti ne vode javne polemike i da se svaki nesporazum mora rešavati u svojoj kući i da će Savez uvek brinuti o interesima reprezentacije, kao i kompletnog fudbala u Srbiji na najbolji mogući način – u diplomatskom tonu je naveo Šurbatović.

Do kolapsa u odnosima u reprezentaciji nezvanično je došlo kada je Milivojević navodno nagovorio Marka Grujića da raskine saradnju sa menadžerom Zoranom Stojadinovićem i napravi dogovor sa Faljijem Ramadanijem koji mu je obećao (a potom i ispunio) da će mu izdejstvovati produžetak ugovora sa Liverpulom do 2023. godine. Milivojević je svojevremeno, dok je bio u Crvenoj zvezdi, takođe sarađivao sa Stojadinovićem, ali je zatim pre pet godina posle velike svađe i teških međusobnih optužbi prešao kod Ramadanija. On je navodno u Rusiji ubeđivao i golmana Predraga Rajkovića, a van Mundijala i Sašu Lukića da pređu kod Ramadanija.

Javna je tajna da su menadžeri pokušavali da na nedavnom Mundijalu kao nikada do sada direktno utiču ne samo na sastav reprezentacije već i na prvih 11 koje je selektor Krstajić izvodio na tri meča u Rusiji. Nije isključeno da se menadžerski rat nastavio i posle Rusije i da možda zato selektor Krstajić nije želeo da izađe pred novinare i obrazloži kako je i zašto došao do sastava za mečeve sa Litvanijom i Rumunijom u kojem nije bilo mesta za Milivojevića, bivšeg kapitena Baneta Ivanovića, golmana Vladimira Stojkovića…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari