Stanojević ne zna šta više hoće Grobari 1Aleksandar Stanojević Foto: Starsport

Besan i tužan zbog navijačkog bavljenja upravom kluba u noći plasmana u nokaut fazu Lige konferencije, trener crno-belih progovorio o negativnoj atmosferi oko ekipe.

Aleksandar Stanojević mirno je počeo analizu remija sa kiparskim timom (1:1), vrednim šesnaestine finala Lige konferencije.

– Anortozis nas nije iznenadio, ne znam da li ljudi očekuju da pobedimo 3:0, 5:0. Pa naravno da strepite jer vas jedan gol odvaja od proleća. Oni nisu imali šanse, i kad im je lopta kod golmana vi strepite i prirodno je da krenu jače pred kraj. Ne znam kroz istoriju da li smo ikad pobedili lako Kiprane, vi ste novinari, vi znate…. – najvažniji je deo obraćanja medijima šefa stručnog štaba Partitana na temu dešavanja sa terena.

Usledio je monolog pun ljutnje, gorčine, razočarenja, tuge… zbog toga što su se navijači jedno vreme meča više bavili upravom, tražeći njenu ostavku, nego bili podrška ekipi. Ionako limitirane u nekim segmentima, a sinoć, za dodatnu muku, lišene pomoći većeg broja važnih povređenih startera.

– Ne razmišljamo o žrebu… Razmišljam o borbi za titulu, a kako da napadnemo titulu ako imamo ovakvu atmsoferu. I ne trebamo da idemo na titulu kad od prvog minuta imam negativnu atsmosferu. Šta, treba da se ulagujem navijačima, da ih hvalim, a od prvog minuta negativna atmosfera. Imamo četiri mlada igrača koji se bore kao lavovi. Razočaran sam i tužan, ne interesuje me ko je u klubu, ko je na vlasti, ako si pravi Grobar dođi i podrži ekipu. Ne znam da li uopšte zaslužujemo titulu sa ovakvim ambijentom. Urošević ćopa i neće izađe!… – pobesneo je osvajač dve titule sa klubom iz Humske, za vreme čijeg prvog mandata se u Humskoj igrala Liga šampiona.

Popović, Marković, Saničanin, Zdjelar, Gomeš… vode kolo u Superligi i blizu su nezvanične titule jesenjeg prvaka Srbije, dok su u Evropi, posle sezone bez plasmana u neko UEFA takmičenje, sa dve pobede i dva nerešena rezultata obezbedili još najmanje dve utakmice na inostranoj sceni. Treneru Partizana nije jasno šta je još potrebno da urade, pa da Grobari budu zadovoljni.

– Iskreno ne znam da li ću da ostanem sa ovakvom negativom, ovo je sramota. Ne interesuje me ko je u upravi, ko vodi državu, idi bre napolje rešavajte svoje druge stvari, van stadiona. Prvi smo, igramo proleće i ne odgovara vam. Lupaju nam prozore sad posle utakmice, kao nezadovoljni. Pa neću da budem ovde, gledajte koliko dece imamo na terenu. Šta da pričam o utakmici, šta da se borim, za koju titulu, kad ne osećaš podršku, posle koliko godina si u borbi za titulu. Budite bre pozitivni ili se foliramo. Koji smo mi grobari, 500 dođe da gleda utakmice u prvenstvu, ovde momci ginu, po ovakvom terenu, igrali smo evropsku utakmicu… – prolio je more žuči Stanojević posle meča sa Ostrvljanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari