Real drugi finalista Evrolige 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Košarkaši Real Madrida pobedili su CSKA iz Moskve 92:83 u drugoj utakmici polufinala fajnal-fora koji se održava u beogradskoj „Štark Areni“.

CSKA je sjajno ušao u utakmicu zahvaljujući Koriju Higinsu koji je veoma brzo ubacio deset poena i na odmor posle prve četvrtine izabranici Dimitrisa Itudisa otišli su sa deset poena prednosti (30:20).

Ipak, tada se pali „mašina“ zvana šut za tri poena Madriđana i preko Džejsi Kerola i Serhija Ljulja Real za samo dva i po minuta poravnava rezultat, a u 15. minutu i vodi (47:46), iako se činilo da igru kontroliše ruski tim.

Od tada smo uglavnom gledali rezultatsku „klackalicu“ koja je završena u trećoj četvrtini serijom Madriđana 13:0, da bi od tog trenutka pa do kraja utakmice Real u potpunosti kontrolisao meč i rezultat.

U redovima pobedničke ekipe najefiaksniji su bili Serhio Ljulj i Luka Dončić sa po 16 poena, a u poraženoj ekipi Nando De Kolo sa 20.

Finale je na program u nedelju u 20 časova, a u njemu će se sastati Fenerbahče i CSKA iz Moskve, dok će se u borbi za treće mesto u 17 sati naći Žalgiris i CSKA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari