Real i Mančester siti ponovo oči u oči u divovskoj borbi za finale fudbalske Lige šampiona, Englezi u sitnoj prednosti 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Za koga god da navija, svakome ko voli i ceni suštinu fudbalske igre bio je merak prošle srede dok je pratio prvi meč polufinala Lige šampiona, jer je u ostrvskom duelu Mančester sitija i Reala „palo“ čak sedam golova (od čega su neki bili remek dela), lopta stalno išla od noge do noge, faulovi bili krajnje rešenje a ne plan B…

Nije čovek znao gde pre da gleda i čemu više da se divi, pa je posle 90 minuta atomskog tempa i obilja majstorija na obema stranama „Etihad“ terena samo pristalicama engleskog bogataša važno to što su Građanima četiri iskorišćene prilike malo više uvećale šanse da završi u raspletu elitnog takmičenja u Parizu, odnosno jedino fanovima španskog velikana bitno da su Kraljevići sa tri pogotka zadržali pristojne šanse da budu akteri istog događaja 28. maja. Ostali drže palčeve za novu turu spektakla u režiji Žozep Gvardiole, Karla Anćelotija i njihovih 22 i kusur izabranika u madridskom revanšu.

– Moji igrači ne gube glave kada je teško, pa nisu ni protiv Sitija. Prvih 20-ak minuta bili su naročito stresni i izazovni, ali su se polako i strpljivo vraćali u utakmicu, uzvraćali udarce i zadržali šansu za plasman u finale. S ta tri gola dali smo sebi „for“ za bitku na našem stadionu, verujući se da će nam biti dovoljna polazna osnova za pobedu. Imamo čemu da se nadamo u revanšu – jasan je Italijan na klupi 13-strukog prvaka Evrope, nekoliko dana posle osvajanja i proslave 35. nacionalne titule.

Primeraška goleada protiv Espanjola (4:0) poslužila je kao savršena završna priprema za drugi meč sa Sitijem, jer kada nosiš dres najpopularnijeg kluba na svetu onda ti je u opisu radnih obaveza da hoćeš sve, uvek i svuda.

– Stvarno je lepo biti prvak Španije, međutim, sezona će biti zaokružena tek ako podignemo najvredniji evropski pehar. Imamo toliko sjajnih, motivisanih i iskusnih igrača, spremnih da naprave još taj jedan korak prema Parizu. To ne znači da smo favoriti, iako će nam naši navijači davati vetar u leđa. Nije ni protivnik, jer u ovom dvomeču ni mi oni ne možemo baš ništa da siguramo – uverava Realov vezista Kazemiro.

Plavi deo Mančestera još čeka na osmi trofej Premijer lige, jer se za isti grčevito bori i Liverpul, dok u LŠ već sezonama ne uspeva da materijalizuje više od milijardu evra potrošenih na igrače i Pepova primanja poslednjih nekoliko godina.

– Idemo u Madrid da pokušamo još jednom da pobedimo velikog protivnika i ponovo se probijemo do finala. Toliko velikih i lepih stvari smo napravili u meču pred našom publikom da mislim da bi bilo zasluženo da za nekoliko nedelja „vidimo“ Pariz. Ponosni smo na naš doprinos spektaklu od prošle srede, ali i pomalo tužni, jer nismo uspeli da realizujemo još neku od brojnih šansi – tako trenutni odnos snaga komentariše španski strateg za komandnom tablom Mančesterovog stručnog štaba.

Kao što se u domaćinovoj ofanzivi puno toga vrti oko špica vrhunskog kalibra, Francuza Karima Benzeme, tako tok i ishodi akcija gostiju u velikoj meri zavise od procena i poteza ofanzivnog veziste Kevina de Brujnea.

– Siti je klub i tim za velika dela, pokazali smo to i u prvih 90 minuta borbe sa Realom. Ali, to je samo prvi korak ka finalu. Potrebno nam je još puno, puno toga da bismo na kraju priče eliminisali takvu fudbalsku veličinu. Tek smo na pola puta – svestan je krupnoće zalogaja Belgijanac iz redova aktuelnog viceprvaka Evrope, čija je generalka završena s četiri „komada“ u mreži Lidsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari