Real se kocka sa plej-ofom 1Foto: Euroleague

Košarkaši Reala na četiri kola pre kraja regularnog dela Evrolige porazom od CSKA 96:89, doveli su u pitanje plasman u Top 8 fazu, a najvewrovatnije se i definitivno oprostili od šansi da zauzmu jednu od prve četiri pozicije koje znače i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Imaju samo pobedu više od Zenita i Baskonije, a dve više od Valensije i Žalgirisa koji uz njih konkurišu za ta dva mesta. Kriza Madriđana nastupila je kad joj vreme nije, CSKA je skoro rutinski trijumfovao a do pobede su ga predvodili Majk Džejms sa 23 i Vil Klajburn sa 22 poena, Fojtman je dao 18, a Šengelija 14. Kod Reala su se istakli Tompkins sa 20 i Džejsi Kerol sa 17 poena.

Pablo Laso, trener Reala, smatra da je odluka pala još u prvom poluvremenu.

„igrali smo previše meko, sa malo energije i oni su lako pogoršali i napravili veliku razliku. Probali smo u nastavku da se vratimo, igrali smo bolje, ali to nije bilo dovoljno. Moramo brzo da se regenerišemo, već u nedelju igramo u ACB ligi, a čeka nas i finiš Evrolige“, rekao je Laso.

Fenerbahče je trenutno jedna od ekipa koje su u najboljoj formi, posle veoma lošeg prvog dela sezone usledila je „eksplozija“ i fascinantna serija pobeda.

Plej-of je skoro obezbeđen, sledi borba za što bolju poziciju i eventualno četvrto mesto.

Poslednja žrtva bio je Žalgiris (84:61), meč je rešen mnogo pre kraja (na poluvremenu bilo 45:26), pa je Igor Kokoškov imao priliku da odmori glavne igrače i pruži priliku drugopozivcima.

Najbolji je bio Jan Veseli sa 21 poenom i 10 skokova, Nando de Kolo je ubacio 16, a Marko Gudurić se vratio na parket sa devet poena.

Kod gostiju Lekavičijus je dao 12, a Vokap 11 poena.

Baskonija je u Sankt Peterburgu protiv Zenita napravila „istorijski“ preokret, tri minuta pre kraja bilo 72:58 za domaće, a onda je Baskonija napravila neverovatnu seriju od 19:0.

Odlučujuća je bila trojka Luke Vildoze iz ćoška na 26 sekundi pre kraja, a na drugoj strani Kevin Pengos je promašio polaganje i Gidraitis je sa linije penala završio meč.

Bio je to okršaj direktnih rivala za Top 8 fazu i ovaj poraz mogao bi Zenit mnogo da košta.

Najefikasniji je bio Aleš Piters sa 17 ubačenih poena, dok je Luka Vildoza dao 15. U poraženom sastavu Mateuš Ponitka je imao 15, Bili Beron 12, a Kej Si Rivers 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari