Real u velikoj krizi sa pola tima 1Foto: STARSPORT

Real u neizvesnoj završnici u Tel Avivu nije uspeo da napravi brejk protiv Makabija (86:84).

Ophrveni kadrovskim problemima Madriđani su u Izraelu doživeli čak treći poraz na poslednje četiri utakmice tako da su skliznuli na 5. mesto evroligaške tabele.

Iako je na klupi najtrofejnijeg španskog kluba desetu sezonu, Pablo Laso ne pamti da je imao veći broj povređenih igrača, pogotovo onih koji su nosioci igre.

Entoni Rendolf je završio sa takmičarskim utakmicama do leta nakon kidanja Ahilove tetive, na meču sa Crvenom zvezdom, Rudi Fernandez povredio je i ovako krhka leđa, dok je van konkurencije i Serhio Ljulj.

Da bi uopšte imao dvanaest igrača u rotaciji, Laso je u Tel Aviv poveo i devetnaestogodišnjeg Borisa Tišmu.

Poznato je da je tokom sezone ekipu napustio i Fakundo Kampaco, odlučivši se da karijeru nastavi u Denver Nagetsima.

U klubu su smatrali da njegov odlazak mogu nadomestiti povremenim premeštanjem Ljulja na jedinicu i davanjem većeg prostora talentovanom Alosenu.

Nažalost, zbog brojnih zdravstvenih problema, Ljulj je poslednje dve godine više u „civilu“ nego li u sportskoj opremi, a povreda ga sprečava u poslednjih par nedelja da na mestu pleja pomaže Laprovitoli.

Real je u Tel Avivu imao samo trojicu dvocifrenih, među kojima jednog beka, Abaldea.

I u skraćenoj rotaciji, Laso je samo sedmorici poverio više od 20 minuta u igri, svesno preopteretivši Valtera Tavaresa na petici.

Gorostasni centar na parketu je proveo skoro 33 minuta, što pokazuje da se Aleks Tajus, poslednje pojačanje iz turskog Galatasaraja, uklapa sporije od očekivanog.

– Mislim da nam je protok lopte bio veoma dobar u ranoj fazi utakmice. Tavares je uspevao da zatvori njihovu unutrašnju igru, međutim oni imaju igrače sposobne da šire napad, što su i pokazali. U ovakvoj utakmici ne možete tražiti samo jedan razlog zbog kojeg ste izgubili. Uradili smo dosta dobrih stvari protiv odličnog tima kakav je Makabi: Tejlor je kvalitetno čuvao Vilbekina, Tompkins je imao odlične procente šuta, dok je Tavares bio dominantan u oba pravca – istakao je trener Laso.

Bertomeu: Fajnal for Evrolige uz navijače

Ako sve bude po planu, Fajnal for turnir Evrolige održaće se uz prisustvo publike, izjavio je izvršni direktor takmičenja Đordi Bertomeu. On se nada da će, ako situacija sa pandemijom koronavirusa bude stabilna, ljubitelji košarke imati prilike da prisustvuju mečevima u Kelnu. On je, doduše, poručio da nema šanse da tribine budu ispunjene do kraja, ali da bi svakako bilo dobro da određeni broj navijača prisustvuje završnim mečevima u „Lankses areni“. Turnir treba da se održi od 28. do 30. maja u dvorani kapaciteta 18.000 mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari