Rekord Kleja Tompsona 1Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

Čikago je imao prilike da se kod kuće uveri koliko trenutno zaostaje za aktuelnim šampionom NBA lige (svetlosnu godinu).

Bulsi su doživeli katastrofu protiv Golden Stejta (149:124), ali su barem izabranici Freda Hojberga mogli da uživaju u rekordnom rafalu pogođenih trojki Kleja Tompsona. Fenomenalni šuter Voriorsa oborio je rekord Stefa Karija (13 trojki), svog prijatelja i klupskog kolege, s obzirom na to da je u Čikagu pogodio čak 14 šuteva van linije 7,24. Time je bivši student Vašington Stejta postavio novi rekord u istoriji NBA lige, koji je podebljan takođe jedinstvenim učinkom od 10 pogođenih trojki u prvom poluvremenu. Tompson je duel završio sa ukupno 52 poena, iz igre je šutirao 18/29, imao je i pet skokova, ukradenu loptu i dve izgubljene, i to za samo 26 i po minuta provedenih na terenu. Ironija ili ne, tek, do meča u Čikagu bek Voriorsa bio je u šuterskoj krizi, s obzirom na to da je od početka sezone postigao samo pet trojki.

Poluvreme je okončao sa 10 trojki, ukupno 36 poena, a Golden Stejtu je doneo gotovu nestvarnu prednost. Aktuelni šampioni NBA lige na veliki odmor otišli su sa 42 poena prednosti – 92:50. Stef Kari završio je duel sa 23 poena, uz samo dve trojke iz četiri pokušaja, a imao je osam skokova i pet asistencija. Kod Bulsa najbolji je bio Zek Levin sa 21 poenom i šest uhvaćenih lopti.

Lebronov debi u senci Divca i Peđe

Pre tačno 15 godina debi u NBA ligi imao je tada američki tinejdžer kome je predviđana briljantna košarkaška karijera. Lebron Džejms je igrajući deceniju i po u dresovima Klivlenda, Majamija i Lejkersa dokazao da je jedan od najboljih košarkaša ikada, međutim njegov prvi ruki nastup za Kavse „zasenili su“ tada Vlade Divac i Peđa Stojaković u Sakramentu. Džejms je taj meč završio sa 25 poena, devet asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte, ipak njegov debi su „upropastili“ Kingsi, koji su tada bili jedna od najboljih ekipa lige. Oni su ubedljivo slavili protiv Kavsa, a odlične partije imali su bivši srpski košarkaši Vlade Divac i Peđa Stojaković. Peđa je bio najefikasniji sa 22 poena, dok je Divac ubacio 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari