Remi Partizana i Bešiktaša 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana i Bešiktaša remizirali su 1:1 u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope. Oba gola su pala u prvih 15 minuta utakmice, prvo je Rikardo Gomeš doveo „crno-bele“ do vođstva u 13. minutu, da bi Tolgan Arslan nakon 120 sekundi poravnao rezultat.

Do kraja susreta više nije bilo golova, mada ih je moglo biti, pogotovo u mreži ekipe iz Istanbula, ali su se u prvih deset minuta drugog poluvremena propisno ispromašivali Nemanja Miletić, Goran Zakarić i Rikardo Gomeš, da bi u nastavku susreta tim Senola Guneša sačuvao rezultat koji ih pred revanš ipak stavlja u daleko bolju poziciju nego Partizan.

Oba gola koja smo videli pala su na identičan način, nakon centaršuta sa strane, lopta je preletala sve u petercu protivnika, a onda i dolazila do egzekutora koji su sa pet metara lagano tresli mreže protivnika.

Ono što ipak sve ljubitelje Partizana može radovati je hrabra igra svog tima koja je u pojedinim momentima i zbunjivala poslednju liniju turskog tima, pa ako navalni red vicešampiona Srbija ponovi identičnu partiju i za nedelju dana na gostovanju renomiranom protivniku, moglo bi se dogoditi i pravo iznenađenje, da Bešiktaš posle sjajne predstave u Ligi šampiona protekle sezone, ove uopšte „ne izađe“ u Evropu.

Ipak, za tako nešto je potrebno i da poslednja linija bude na visini zadatka, a ona je večeras često kiksirala.

U 15. minutu lopta je prošla preko beka Nemanje Miletića do Rikarda Kvarežme, a ovaj je ubacio na peterac Tolganu Arslanu koji je kao duh bio sam ispred Vladimira Stojkovića, dok je prvi golman Partizana morao da strepi i kod prekida protivnika, jer su u nekoliko navrata ozbiljno zapretili posle kornera.

Uz to, dosta zavisi i od sastava koji će izaći na megdan Bešiktašu narednog četvrtka, jer se večeras u 35. minutu meča povredio jedan od najboljih igrača Partizana Marko Janković, a stepen povrede još uvek nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari