Renoviranje tima iz doba "renesanse" 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je prve zimske dane iskoristila i za početak remonta ekipe u toku ligaške pauze koja će trajati do sredine februara. Bivši defanzivac BATE Borisova Nemanja Milunović stigao je prethodnih dana kao slobodan igrač na stadion „Rajko Mitić“, dok je Nenad Krstičić odlučio da bude prvi koji je napustio crveno-bele.

Vezista će karijeru nastaviti u grčkom AEK-u, a Zvezdu je napustio tako što je aktivirao klauzulu da za pola miliona evra može da „kupi“ svoju slobodu.

„Marakanu“ će uskoro napustiti i Nemanja Milić koji je u završnoj fazi pregovora sa BATE Borisovim, a očekuje se i da će iz kluba otići i kapiten Vujadin Savić. Iako su čelnici šampiona Srbije najavili da niko od najboljih igrača ove jeseni poput Ben el Fardua i Miloša Degeneka sigurno neće napustiti klub, ne treba isključiti mogućnost da bude ozbiljnijeg remonta ekipe u slučaju da stigne visoka ponuda. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić letos je samouvereno tvrdio i da Nemanja Radonjić sigurno pre Nove godine neće otići, ali je bogata ponuda francuskog Olimpik Marselja ipak presudila da se u Ligu šampiona krene bez njega, a kao zamena je ekspresno doveden Marko Marin.

S druge strane, realnost nalaže Crvenoj zvezdi da uprkos tome što je izašla iz finansijske krize ipak na zimu proda sve igrače za koje stigne dobra ponuda, a koje bi svakako pustila na leto. Ulazak u Ligu šampiona otvorio je apetite navijačima i sada bi naredne sezone čak i igranje u Ligi Evrope bilo smatrano korakom unazad, iako bi s praktične strane i to bio veliki uspeh za klub koji se do pre dve godine više od decenije mučio s prolaskom kvalifikacija za evropske kupove. Upravo zato bilo bi logično da već sad počne da se stvara i uigrava tim za evropske izazove koji dolaze na leto, a što u Superligi dozvoljava zaliha od devet bodova u odnosu na drugoplasirani Radnički, odnosno 15 poena u odnosu na Partizan. „Marakanu“ će pored već pomenutih sigurno napustiti i defanzivac Rašid Sumaila koji je stavljen na transfer listu jer se nije nametnuo tokom jeseni treneru Vladanu Milojeviću. Od prvotimaca moglo bi da se desi da u januaru odu i Slavoljub Srnić, Milan Rodić, Branko Jovičić i Nikola Stojiljković. Kada su dolasci u pitanju, pored Milunovića koji je već parafirao, stigao je i kapiten Napretka Miloš Vulić koji je potpisao trogodišnji ugovor. Očekuje se i da stignu desni bek Bordoa i mladi reprezentativac Srbije Milan Gajić, kao i široj javnosti nepoznati defanzivac Zlatibora Dejan Vidić. Od dolaska Gajića mogao bi da zavisi i mogući odlazak Filipa Stojkovića koji na poziciji desnog beka svojim partijama zainteresovao skaute evropskih klubova. U slučaju eventualnog odlaska Rodića spominje se mogući povratak levog beka Luisa Ibanjeza.

Pripreme za novu sezonu Zvezda će započeti 10. januara. Nije isključeno da odlazaka i dolazaka bude bukvalno do poslednjeg minuta prelaznog roka. Trener Vladan Milojević je po tom pitanju već pokazao veliku fleksibilnost i ne pravi pitanje ni ako mu se igrači dovedu u „minut do dvanaest“, mada nema problem ni da upravi jasno da do znanja da nema nameru da računa na one koji su stigli nespremni.

Kafu najveći promašaj

Crvena zvezda je letos od Bordoa dovela na pozajmicu DŽonatana Kafua uz uslov da mu isplati oko 700.000 evra, koliki ugovor po sezoni ima sa francuskim klubom. Međutim, Brazilac nije uspeo da se nametne kod trenera Vladana Milojevića i odigrao je tek nekoliko utakmica. Crveno-beli sada prema nezvaničnim informacijama pregovaraju sa Bordoom oko raskida pozajmice, što neće biti ni malo lako dogovoriti jer ni Francuzi ne računaju na Brazilca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari