Repriza finala iz 2015. 1Foto: FSS/youtube

U fudbalskom Savezu Srbije danas su žrebom određeni parovi polufinala Kupa Srbije.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i fudbaler Crvene zvezde Stanislav Karasi, je „odlučio“ da se u polufinalu našeg najmasovnijeg takmičenja sastanu: Čukarički – Partizan (prva utakmica na Banovom brdu) i Mačva – Mladost (prva utakmica u Šapcu).

U „finalu pre finala“ sastaju se Čukarički i Partizan koji su 20. maja 2015. godine igrali u pravom finalu Kupa Srbije i tada su „brđani“ golom Slavoljuba Srnića pobedili i osvojili (do sada) jedini trofej. Posle toga su se sastali još sedam puta, Čukarički je ostvario dve pobede, Partizan četiri, a jedan meč se završio podelom bodova. Partizan u predstojeće mečeve ulazi kao blagi favorit, ali tako je bio i u pomenutom finalu.

– Branimo kup već dve sezone, imamo istorijsku šansu da ga prvi put osvojimo tri puta uzastopno što Partizan nije uradio od osnivanja i to je motiv više. Čekaju nas dve jako interesantne utakmice – rekao je Ljubiša Ranković sekretar stručnog štaba Partizana.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević nije bio najnezadovoljniji epilogom žreba.

– Dobili smo najtežeg mogućeg rivala. Pre izvlačenja želja mi je bila samo da ne igramo sa Partizanom. Ali, šta da se radi, to je fudbal. Partizan je u ozbiljnoj formi i favorit je – rekao je Matijašević.

Za razliku od dosadašnjeg toka takmičenja u Kupu Srbije, polufinale je jedina faza koja se igra na dva meča, a termini su 18. april i 9. maj. Ako rezultat bude identičan u oba meča (recimo 1:1, ili 1:2- 2:1) odmah će se izvoditi penali. Finale će se igrati 23. maja.

Put do polufinala

Partizan: Rtanj Boljevac (3:0), Rad (3:0), Javor (2:0)

Čukarički: Jagodina (3:0), Zlatibor (1:0), Napredak (2:0)

Mačva: OFK Bačka (0:0, 4:2 p), Spartak (1:1, 6:5 p), Crvena zvezda (0:0, 5:4)

Mladost: Radnički Novi Beograd (1:0), Proleter Novi Sad (4:0), Vojvodina (1:0)

Svi osvajači Kupa Srbije

Od kada se domaći klubovi bore za trofej nacionalnog Kupa isključivo u granicama Srbije, osvajači trofeja u našem najmasovnijem takmičenju bili su:

  1. Partizan

  2. Partizan

  3. Čukarički

  4. Vojvodina

  5. Jagodina

  6. Crvena zvezda

  7. Partizan

  8. Crvena zvezda

  9. Partizan

  10. Partizan

  11. Crvena zvezda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari