Rikardinjo da ševa, a Srbija da ne izgubi 1Foto: Fonet/Aleksandar Koković

Stoički su dočekali brojne pohvale posle osvajanja četvrtog mesta na nedavnom Evropskom prvenstvu u Kombank areni, svesni da trenutna slava traje kraće od uvodne špice Dnevnika. Prepričavanje načina na koji su postigli izvanredan rezultat još uvek traje, nadovezujući se na ono što večeras očekuje futsalere Srbije u prvom baraž meču za plasman na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji od 14. septembra do 2. oktobra. Pulenima Ace Kovačevića došli su rado viđeni gosti iz Portugalije, na čelu sa najboljim futsalerom današnjice Rikardinjom, koji nogama bolje kontroliše „bubamaru“ nego mnogi rukama.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Šanse da večeras (20.15, RTS) naprave čudo nalik onom iz grupne faze nedavno završenog Evropskog prvenstva, kada su na Rikardinjovu čaroliju nadovezali tri gola, mogu narasti na nešto više od 50 odsto pod uslovom da u Areni bude karnevalska atmosfera i da trubači iz Kragujevca budu tik pored terena, a ne u ćoškovima hale, što je bio slučaj na prvenstvu Starog kontinenta.

Rikardinjo je najveća snaga, ali ujedno i slabost Portugalije, bez njega na terenu večerašnji rival Srbije mahom deluje neubedljivo i bezopasno. Čarobnjak iz Porta pokazao je i na Evropskom prvenstvu da ono što može da uradi u punom trku mnogi ne mogu ni da zamisle, a većina bi u pokušaju da prekopira poteze došla u situaciju da se ozbiljnije povredi. Čuveni Šekularac je davnih šezdesetih prošlog veka imao slične finte na velikom fudbalu, baš kao i Rikardinjo, mamio je aplauze gde god da se pojavi.

– Očekuje nas teška utakmica, jer je Portugalija jedna od najjačih evropskih ekipa. Voleo bih da se ponovi meč sa prvenstva Evrope i pozivam navijače da dođu i da nas podrže. Pozitivan je svaki rezultat u kome mi ne izgubimo. To znači da je svaka pobeda vredna, jer se igra i revanš – poručio je kapiten Marko Perić.

Selektor Aca Kovačević odavno je arhivirao duel sa Portugalom na Evropskom prvenstvu. Prvi čovek struke odlično poznaje večerašnjeg rivala i njemu dodeljuje ulogu favorita.

– Znamo sa kime igramo i oni su favoriti u ovom dvomeču. Pokušaćemo da odigramo kao na Evropskom prvenstvu i da napravimo iznenađenje. O pobedniku će odlučivati tim, ali i pojedinačni kvalitet, jer se to ne može razdvojiti – jasan je Kovačević.

Rikardinjo: Atmosfera za pamćenje

– Teško je imati dobar rezultat u ovom sportu, jer može da se promeni za minut, dva. Želimo da pobedimo u odličnoj atmosferi. Tako će, nadam se, biti u Beogradu – poručio je maestralni Rikardinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari