Rival koji nije baš po izboru 1Duel Voldena i Greja Foto: Starsport

Od tri moguća protivnika (Cedevita Olimpija, Igokea, Mornar) košarkaši Crvene zvezde dobili su za rivala u polufinalu plej-ofa ABA lige, najnezgodnijeg mogućeg.

Igokea je možda i tim koji je najviše namučio crveno-bele, posebno ponizio u Laktašima i preznojio u meču koji se ispostavio kao jedan od najbitnijih za Zvezdu u borbi za lidersko mesto na kraju regularnog dela.

U formatu 1-1-1, jasno je da će za pulene Dejana Radonjića uvodni duel u hali „Aleksandar Nikolić“ 3. maja u 18.30 biti možda i najvažniji na putu ka plasmanu u finale.

Tradicija pokazuje da je u poslednja tri polufinala Zvezda igrala majstoricu, što prvom susretu sa Igokeom samo daje na dodatnom značaju i suštinskom nemanju prava na grešku.

Opšte je mišljenje da je ekipa iz Aleksandrovca ove sezone najprijatnije iznenađenje u ABA ligi.

Dobro iselektirana, na čemu posebne zasluge pripadaju Vuku Radivojeviću, generalnom menadžeru Igokee, odlično vođena od strane iskusnog stručnjaka Dragana Bajića, po stilu igre nikako ne prija crveno-belima.

Trener Radonjić sigurno još uvek pamti poniženje koje je doživeo odmah po preuzimanju uzdrmanog tima, narušene atmosfere, 27. decembra 2020.

Konačnih 85:65 još je i pravi eufemizam za katastrofu u pristupu i pruženom na terenu.

Možda je za još veću zabrinutost bio drugi abaligaški susret odigran 11. aprila u Beogradu.

Zvezda jeste na kraju slavila (69:66) ali je faktički do dva minuta pre kraja utakmice bila u rezultatskom zaostatku.

I sudijski kriterijum je bio takav, da su se crveno-beli bolje snašli, ali je na tom meču  i definitivno postalo jasno da Dragan Bajić naprosto zna na koji način da eksploatiše slabosti u igri crveno-belih.

Igokea je jedini tim, uz Budućnost, koji je ove sezone u hali „Aleksandar Nikolić“ Zvezdu spustio na ispod 70 poena u abaligaškoj konkurenciji.

Igokea je defanzivno među tri najbolja tima ove sezone, koji rivale drži prosečno na 53 odsto za dva i svega 33 za tri poena.

– U onom meču u Laktašima su pokazali svoj kvalitet, mi smo tada odigrali jako loše. U Beogradu je duel bio nešto drugačiji, iskreno, u tom meču gde smo ih pobedili tek na kraju, da su oni dobili bilo bi zasluženo – realan je Dejan Radonjić u najavi prvog poluginalnog meča.

Jasno je i treneru Radonjiću da Igokea ima i izuzetan napadački potencijal. Generalno, ekipa iz Aleksandrovca za tri šutira vrlo dobrih 37,2 odsto. Ujedno, na osnovu odlične odbrane, razvija produktivnu igru u tranziciji, iz koje postiže oko 29 poena po utakmici.

– Plej-of je period kada se spremaju neke nove minijature, akcije, pa zato ne mogu da kažem odakle bi mogla da dođe najveća opasnost – istakao je Branko Lazić, koji je nedavno proglašen za najboljeg defanzivca ABA lige ove sezone.

Raspored polufinala

prva utakmica

Crvena zvezda – Igokea     18.30

Budućnost – Mornar           21.00

druga utakmica

Igokea – Crvena zvezda     18.30

Mornar – Budućnost           21.00

majstorica je predviđena za 11. maj

Jagodić Kuridža možda u finalu

Baš na poslednjem meču sa Igokeom, Marko Jagodić Kuridža doživeo je povredu kolena zbog koje je još uvek u procesu rehabilitacije. Snažni krilni centar propustiće čitav polufinalni serijal, dok su šanse da zaigra u eventualnom finalu vrlo male. Prema saznanjima Danasa, Zvezda je imala problema sa zdravstvenim stanjem Džordana Lojda, odnosno Dejana Davidovca, ali će obojica zaigrati u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari