Rivale muče povrede 1Foto: STARSPORT

Srpski teniseri Viktor Troicki i Janko Tipsarević dobro su počeli turnir u Šangaju, međutim već u narednom kolu očekuju ih ozbiljni rivali.

Troicki, koji je savladao 94. igrača sveta, Lukaša Rosola (6:2, 6:4) imaće prekoputa sebe Rafaela Nadala, koga ne samo što nijednom u dosadašnjih pet duela nije pobedio, već je uspeo da mu uzme samo jedan set (2010), dok će Janko Tipsarević igrati protiv Žoa-Vilfreda Conge sa kojim se do sada nije sretao.

Prvi igrač sveta Novak Đoković sutra igra sa Fabijom Fonjinijem, a kako je sam objasnio u Šangaj, nakon pauze, stiže sa drugačijim pristupom i ciljem da „samo uživa na terenu“.

Pred susret sa Nadalom drugom najbolje rangiranom srpskom teniseru može da ulije nadu činjenica da Španac u drugom delu sezone ne blista. Povrede koje su ga držale van terena u dva navrata ostavile su traga, pa je tako na prethodnom turniru u Pekingu (ne)očekivano izgubio od Grigora Dimitrova.

– Nisam zadovoljan svojom igrom ove sezone zato što sam bio povređen dva i po meseca. Propustio sam bitne događaje. Kada se vratite bez treninga i odigranih mečeva iza sebe, teško je da budete zadovoljni – rekao je Nadal dodajući da mu je trenutno cilj da dobro završio ovu sezonu i da bude spreman za sledeću.

I protivnik Janka Tipsarevića Džo Vilfred Conga stiže na turnir u poluformi nakon što je napravio pauzu od US opena kada je predao četvrtfinalni meč Novaku Đokoviću. U prvom kolu mastersa na kome je prošle godine igrao finale Conga je bez mnogo muke pobedio Florijana Majera, ali i Tipsarević može biti zadovoljan svojim uvodnim mečom protiv Kolšrajbera.

Najveća zvezda ovonedeljnog mastersa Novak Đoković najavio je da će publika na terenu videti drugačijeg tenisera.

– Promenio sam način razmišljanja. Sam sam se promenio. Više nisam onaj isti teniser od pre tri, ili šest meseci. Razvijam se svaki dan, pokušavam da upoznam sebe bolje i da shvatim šta život nudi. Ako ne igram polufinale ili finale nekog turnira, ili ne osvojim trofej, to ne znači da to ne želim, ali je činjenica da mi takve stvari nisu donosile radost u prethodno vreme. Nisam osećao zadovoljstvo na putu do njih… Cilj i dalje isti – na terenu pružiti maksimum na svakom meču, ali ne želim da više osećam pritisak zbog turnira i trofeja koje nisam još osvojio, ili rekorda koje nisam stigao. Zahvalan sam na onome što sam postigao do sada. Trenutno sam u toj fazi, pa ćemo videti šta će biti – naveo je Đoković, koji se nalazi u delu žreba sa Nadalom, Kiriosom, Berdihom i Čilićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari