Milano će u nedelju biti poprište još jednog gradskog derbija između ove sezone neprikosnovenog Intera i prilično razočaravajućeg Milana. Za razliku od prethodnih godina, kada su ti dueli često bili presudni u borbi za vrh tabele, ovaj nedeljni malo je izgubio čar pošto „crno-plavi“ imaju čak 30 bodova više od „roso-nera“.

Milano će u nedelju biti poprište još jednog gradskog derbija između ove sezone neprikosnovenog Intera i prilično razočaravajućeg Milana. Za razliku od prethodnih godina, kada su ti dueli često bili presudni u borbi za vrh tabele, ovaj nedeljni malo je izgubio čar pošto „crno-plavi“ imaju čak 30 bodova više od „roso-nera“. Ipak, naš internacionalac Ivica Iliev smatra da bi Milan predvođen njegovim „ljubimcem“ Ronaldom mogao da iznenadi i nanese prvi poraz Interu.
– Inter je ove sezone zaista sjajan u Seriji A, međutim eliminacija iz Lige šampiona sigurno je ostavila trag na igračima. Pitanje je samo na koji način, odnosno da li su „pali“ na psihološkom planu ili će biti dodatno motivisani i jače „gristi“. Priznajem da intimno navijam za Milan, zbog Ronalda. Po meni, Brazilac je jedan od najboljih igrača svih vremena. Za razliku od nekih drugih koji se pojave, budu na vrhu dve, tri sezone, Ronaldo je već deceniju među najuspešnijima – smatra centarfor Mesine, koji je u Italiju stigao iz Partizana, leta 2004.
– Poslednjih godina Ronaldo je bio meta mnogih kritičara, svi su ga ocenjivali samo po igrama koje je u to vreme pružao, a zaboravili su sve što je uradio ranije. Ali mislim da je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj dokazao da je i dalje veliki. Verujem da Milan može da pobedi u nedeljnoj utakmici, ne samo zbog Ronalda, nego zato što će posle prolaska u četvrtfinale igrači Karla Ančelotija biti malo opušteniji, a kada nema pritiska, lakše se pobeđuje.
Iliev je prošlog vikenda bio akter sicilijanskog derbija u kojem je njegova Mesina savladala Palermo sa 2:0.
– I nama je sada mnogo lakše. Malo smo se izvukli iz zone ispadanja, pa se nadam da ćemo van nje i ostati. Sledi nam serija mečeva protiv direktnih rivala za opstanak, a pokazalo se da je ove godine u prvenstvu moguće dobiti svakoga, sem Inter. Roma ima dobru ekipu, ali je počela da posustaje. Fudbaleri Milana bili su demoralisani jer su znali da zbog kazne Fudbalskog saveza štagod da urade neće moći da osvoje titulu. Kvalitet svih ostalih klubova prilično je ujednačen. Zbog toga sam optimista i kada je u pitanju naše gostovanje u Veroni i kada se radi o opstanku u Seriji A.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari